Svježi rezanci odličan su dodatak mnogim jelima, a posebno će obogatiti okus juhe. Ako nemate mnogo vremena za izradu, možete se poslužiti malim trikom.
Pomiješajte pjenjačom tri žumanjka, malo brašna i soli sve dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesa mora biti tekuća (slične teksture kao smjesa za pečenje palačinki).
Ulijte smjesu u plastičnu vrećicu za ukrašavanje torti, stisnite smjesu dok ne nestane sav zrak iz vrećice, a potom škarama odrežite vrh.
Što je rupica na vrećici veća to će biti i širi rezanci nakon termičke obrade. Baš zato preporučuje se da napravite što manju rupicu ako pripremate rezance za juhu.
Nagnite vrećicu sa smjesom iznad lonca u kojem se kuha juha i lagano stišćite sadržaj dok ne dobijete odgovarajuću količinu rezanaca.
Neka se rezanci kuhaju u juhi oko 30 sekundi do jedne minute ovisno o njihovoj debljini, a onda ih poslužite. Dobar tek!
U YouTube videu 5-Minute Craftsa pogledajte kako možete pripremiti domaće rezance za juhu za manje od 5 minuta.