Umak od pistacija i slanine jedan je od ponosa Sicilije, a postat će i ponos vaše kuće čim ga jednom napravite. Silno jednostavan za pripremu i gotov za samo dvadeset minuta, ovaj umak za tjesteninu koji odlično ide s parmezanom postat će vam saveznik svaki put kada vam se jede nešto fino, a nemate vremena ili volje baviti se kuhanjem.

Sastojci za umak od pistacija i slanine navedeni u ovom receptu bit će dovoljni za četiri osobe, odnosno za četiri prosječne porcije tjestenine.

 

Sastojci za tjesteninu u umaku od pistacija:

  • 100 g pistacija, neslanih
  • 80 g ricotte
  • 75 g parmezana, naribanog
  • 25 g dimljene slanine
  • 4 mlada luka bez lišća, nasjeckana
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • maslac, za prženje
  • tjestenina (penne, maccheroni, fusilli ili druga po želji)
     

Priprema tjestenine u umaku od pistacija:

  1. Prokuhajte dvije trećine pistacija. Pazite da uklonite svu kožicu.
  2. Preostalu trećinu pistacija lagano prepržite, pa ih usitnite.
  3. Nasjeckani mladi luk i slaninu pirjajte na malo maslaca dok luk ne omekša.
  4. U sjeckalici izmiksajte kuhane pistacije s mladim lukom, komadićima slanine i malo ulja. Tako dobivenu pastu zajedno s usitnjenim pistacijama, parmezanom i ostatkom maslinovog ulja umiješajte u ricottu.
  5. Tjesteninu skuhajte i ocijedite prema uputama, a u loncu ostavite malo vode od kuhanja.
  6. Umiješajte umak od pistacija i poslužite s još ribanog parmezana.

Kraljevi talijanske kuhinje: 11 prefinih sireva koje obožava cijeli svijet Taleggio Stracciatella Fontina +2 Scamorza

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju