Tikvice u panko mrvicama i parmezanu, koje se peku u pećnici, i bolje su od pohanih jer nisu toliko masne i teške. Hrskave izvana, a iznutra sočne bit će izvrsna hrana za zabave, međuobrok ili ručak. Priprema je jednostavnija i od pohanja, a trebat će vam tek pola sata da sve pripremite i ispečete.

Tikvice u panko mrvicama i parmezanu poslužite s omiljenim umakom na bazi vrhnja ili ih pripremite kao prilog od povrća. Začinsko bilje dat će okusu lijepu dubinu, a za umami odgovoran je parmezan. Tikvice ne trebate guliti, samo ih dobro operite.

Ovako pripremljene tikvice mogu biti glavno jelo, međuobrok ili predjelo, a kako ih se god odlučite pripremiti, možete biti sigurni da će biti glavna zvijezda na tanjuru.

Sastojci za tikvice u panko mrvicama i parmezanu:

  • 60 g parmezana, naribanog
  • 1/2 šalice panko mrvica
  • 2 žlice peršina, nasjeckanog
  • 2 žlice svježeg vlasca, nasjeckanog
  • 1 žlica svježeg timijana, nasjeckanog
  • 3/4 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice crnog papra
  • 2 srednje tikvice, narezane na okrugle ploške malo tanje od 1 cm
  • 75 g maslaca, otopljenog

Priprema tikvica u panko mrvicama i parmezanu:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Postavite rešetku na sredinu pećnice.
  2. Pomiješajte parmezan, panko mrvice, peršin, vlasac, timijan, sol i papar u plitkoj zdjeli.
  3. U drugoj zdjeli pomiješajte tikvice narezane na kriške i rastopljeni maslac.
  4. Izvadite tikvice iz maslaca, ocijedite višak, pa ih uvaljajte u smjesu panko mrvica, parmezana i začina. Posložite tikvice na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite dok tikvice ne dobiju boju i ne postanu hrskave, 3 do 4 minute sa svake strane.

5 recepata koje mora isprobati svaki ljubitelj tikvica Tikvice su vrlo fleksibilna namirnica Pohani cvjetovi tikvica Složenac +0 Hrskave tikvice možete napraviti i u pećnici

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju