Galerija The Artisan gin 15 The Artisan gin 15 The Artisan gin 15 The Artisan gin 15

U trendu Son Doong - 1 Prolijećemo! Kroz nju može proletjeti avion: Tražio drva, a otkrio najveću špilju na svijetu Morenia - 2 Crno jaje Sve je uključeno u cijenu: 3 odlične ponude na jugu Lijepe Naše u hotelu s četiri zvjezdice Mljeveno meso Pripazite Najveća pogreška koju radimo sa zamrzavanjem mljevenog mesa

The Artisan Gin je London dry gin činjenicom da mu je baza bobica borovice, da se nakon destilacije ne dodaju nikakvi ekstrakti, bojila i šećer ili zaslađivači te naravno da zadovoljava postotkom volumena alkohola u krajnjem proizvodu.

Izrazito je aromatičan džin zbog samih svojih sastojaka, 15 biljaka i začina. Na prvu je citrusan i svjež, a prevladava eteričnost limuna i naranče. Osjeti se korijandar, a aftertaste je nježan. Tu nježnost daje masnoća badema, koji je također jedan od sastojaka.

The Artisan gin The Artisan gin (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

Maja i Lana – tim za sve

Maja Jakovac i Lana Klipa počele su proizvoditi džin i baviti se cijelim procesom destilacije u vlastitoj destileriji. Bliskost i dugogodišnje prijateljstvo bili su pravi temelj za stvaranje novog poslovnog odnosa. Iskočile su iz svoje zone komfora i odlučile se baviti drugačijim i zanimljivijim poslom, za koji kažu da im je i zabava.

The Artisan gin The Artisan gin (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

''Mi radimo sve. Počevši od komunikacije s dobavljačima oko boca, čepova, komunikacije s distributerima, kupcima, do pranja boca, punjenja boca, sami proces destilacije, promocija, društvene mreže, organizacija sajmova, festivala, odlasci, nagrade, prijave, sveprisutna papirologija'', priča nam Maja.

Svako jutro u njihovoj destileriji započet će kavom i radi se što tko stigne. ''Nema podjele, tu smo jedna za drugu u bilo koje vrijeme'', kaže Lana.

Kako nastaje The Artisan Gin?

Destilerija Maje i Lane jedina je u Hrvatskoj, a jedna od nekoliko u svijetu koja svoj handcrafted džin proizvodi postupkom hladne vakuumske destilacije. Uz bobice borovice, destilat se dobiva maceracijom i pažljivim balansom 14 biljaka te začina koje nabavljaju od hrvatskih OPG-ova.

The Artisan gin The Artisan gin (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

''Ono što je doista drugačije jest način destilacije. Za razliku od ostalih, koji koriste klasičnu destilaciju u bakrenim kotlovima ili drugim naprednim sustavima, Artisan se proizvodi korištenjem hladne destilacije.

Preciznije, riječ je o sustavu u kojem pumpa izvlači dio zraka i spušta točku vrelišta kemijskih spojeva, pa je destilaciju moguće izvesti na znatno nižim temperaturama od onih klasičnih, koje su obično na temperaturama višim od 90 °C. Manja upotreba topline stvara ujednačenost aroma u svakoj destilaciji i čini finalni proizvod laganim i vrlo pitkim'', objašnjava Lana.

Osim okusa, privlačan je i dizajn boce.

''Ideja samog dizajna boce nastala je u jednom trenutku kada je bačen kamenčić na jednoj hrvatskoj plaži u more i zapravo su valovi koji su na dizajnu boce i valovi koji nastaju u tom trenutku na površini mora.''

The Artisan Gin može se kupiti u svim bolje opremljenim prodavaonicama, galerijama alkoholnih pića, a također se može i popiti u velikom broju hrvatskih hotela, barova i kvartovskih kafića. Na vanjskom tržištu već je dobro pozicioniran, a trenutačno otvaraju tržište Hrvatske i kupci već prepoznaju kvalitetu i sam vizual.

The Artisan gin The Artisan gin (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

U planu je razvijanje novog okusa džina. A cilj ovog koji već imaju je što više približiti ga krajnjem korisniku. Svoj recept ne skrivaju, ali i Maja i Lana sigurne su kako se i njihova individualnost ogleda u svakoj boci džina. A to će na kraju prepoznati i svi zaljubljenici u to s ljubavlju proizvedeno premium piće.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom The Artisan po najvišim profesionalnim standardima.