Kako temperature rastu, tako nam počinju prijati i laganiji okusi. Grah i sarmu s menija je izguralo sezonsko povrće na sve načine, a bolje od teških i preslatkih deserata prijat će voćne kreme i kolači.

S ljepšim vremenom želimo biti više vani, a manje vremena provoditi uz štednjak. Zato prenosimo recept koji smo pronašli na www.krenizdravo.hr, s kojim možete imati i pravi domaći sezonski desert, a ne morate provesti pola dana preznojavajući se u kuhinji.

Tajna je u – nepečenju. Predstavljamo tart s kupinama i borovnicama savršenog laganog voćnog okusa koji je jednostavno napraviti, a izgleda kao s Instagrama.

Biskvit se radi od gotovih keksa i maslaca, slično kao za klasičnu tortu od sira, ali za ovaj tart nećete ga peći, nego će se sjediniti – na hladnom. Ako odaberete crne ili jako tamne kekse, vizualni će efekt biti jači zbog kontrasta s lila bojom kreme, a za apsolutno neodoljiv izgled ovaj proljetni tart ukrasite cvijećem.

Više recepata za voćne kolače bez pečenja možete otkriti ovdje.

Sastojci za tart s kupinama i borovnicama:

  • 320 g keksa 
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 230 g borovnica i kupina (ili drugog bobičastog voća)
  • 230 g mascarponea ili sirnog namaza
  • 1/3 šalice šećera
  • 2 čajne žličice ekstrakta vanilije
  • 240 ml vrhnja za šlag
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1 čajna žličica želatine

Priprema tarta s kupinama i borovnicama:

  1. Kekse sameljite u blenderu pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem i utisnite u kalup promjera 24 cm.
  2. Ostavite u hladnjaku 30 minuta ili u zamrzivaču 15 minuta kako bi se biskvit stegnuo.
  3. Izmiksajte šlag i ostavite ga u hladnjaku.
  4. Pripremite želatinu prema uputama.
  5. U blenderu izblendajte borovnice i kupine, dodajte im sir, šećer i ekstrakt vanilije pa opet blendajte dok se sve ne sjedini.
  6. Želatinu umutite u kremu od voća i izlijte na biskvit.
  7. Ostavite barem četiri sata u hladnjaku da se stegne.
  8. Ukrasite borovnicama, kupinama i cvijećem.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju