Ovo nije prvi recept u kojem Amerikanci pokazuju kako sve ono što vole – vole i jesti odjednom. Od pohane piletine zapečene sa sirom i paštašutom, do dvadeset deserata u jednom, vidjeli smo i probali svašta – i obično je bolje nego što zvuči.

Što je taco pizza ne treba se previše objašnjavati – ovaj put spojili su omiljeno iz talijanske i meksičke kuhinje. Tijesto za pizzu snašlo se više nego dobro s tipičnim nadjevima za tacose, a ono što nam se posebno sviđa je da za čitavu ovu avanturu preko pola svijeta ne treba više od 50 minuta.

Recept je otvoren za eksperimentiranje, bilo da želite potrošiti ostatke iz hladnjaka ili tragate za još boljom kombinacijom okusa.

Sastojci za taco pizzu:

Za mesni nadjev:

  • 225 g mljevene junetine, piletine ili puretine
  • 60 ml umaka od rajčice
  • 2 žlice vode
  • 1 žlica začina za tacos

Za prženi grah:

  • 1 konzerva graha
  • 1 luk
  • ulje
  • 2 češnja češnjaka, protisnutog
  • ½ povrtne kocke
  • 60 ml vode
  • sol, papar i nešto ljuto po želji

Za ostalo:

  • ulje
  • 450 g gotovog tijesta za pizzu
  • 1 šalica prženog graha
  • 180 ml kupovnog umaka od rajčice
  • Pripremljeni mesni nadjev
  • 250 g sira cheddar, naribanog
  • zelena salata, rajčica, luk, bosiljak, avokado, masline, kiselo vrhnje…, po želji

Priprema taco pizze:

  1. Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu, pokrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta ili dok se ne udvostruči.
  2. U tavi zapržite mljeveno meso na srednje jakoj vatri, stalno usitnjavajući grudice kuhačom. Kad postane bijelo, dodajte umak od rajčice, vodu i začine za tacose. Pirjajte na srednje jakoj vatri 5 do 10 minuta dok se ne nadjev ne zgusne.
  3. U drugoj tavi na ulju zapržite luk i kad postane staklast kratko dodajte češnjak pa izgnječeni grah. Začinite, dodajte izmrvljenu kocku i vodi i kuhajte dok ne dobijete gustoću pire krumpira.
  4. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Nauljite kalup promjera 30 cm.
  5. Razvaljajte tijesto za pizzu u kalup..
  6. Po tijestu rasporedite grah, prelijte umakom od rajčice i mesnim nadjevom i na kraju pospite sirom.
  7. Pecite 15-18 minuta dok se kora pizze ne zapeče, a na siru se ne pojave mjehurići.
  8. Ohladite taco pizzu 5 do 10 minuta, pa je narežite i obogatite dodacima po želji - zelenom salatom, rajčicom, lukom, avokadom...

Bogata povijest omiljenog jela: Recept za pizzu napoletanu iz 19. stoljeća Napuljska pizza (pita iz 19. stoljeća) - 1 Napuljska pizza (pita iz 19. stoljeća) - 2 Napuljska pizza (pita iz 19. stoljeća) - 3 +1 Napuljska pizza (pita iz 19. stoljeća) - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju