Pileća krilca odlična su grickalica za druženja, predjelo ili glavno jelo. Kakva su - ovisit će o začinima, a nama se svidjela ova ukusna slatko-ljuta marinada sa senfom, medom i kajenskim paprom.

U ovome receptu za pržena pileća krilca ima mnogo manje ulja nego što biste očekivali - jer se i ne prže u ulju, nego u fritezi na vrući zrak, a možete ih pripremiti i u pećnici s ventilacijom. Slijedite nekoliko jednostavnih koraka i uživajte u ovim ukusnim slatkasto-pikantnim nemasnim zalogajima.

Slatko-ljuta pileća krilca iz friteze na vrući zrak - sastojci:

  • 4 pileća krilca
  • ½ čajne žličice češnjaka u prahu
  • ½ čajne žličice dimljene slatke paprike
  • ½ čajne žličice soli
  • ½ čajne žličice mljevenog crnog papra
  • 1 žlica maslinovog ulja

Slatko-ljuti umak:

  • 3 ½ žlice meda
  • 2 žlice Dijon senfa
  • 1 žlica senfa s cijelim zrnom goruščice
  • ½ čajne žličice kajenskog papra
  • ¼ čajne žličice jabučnog octa
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Slatko-ljuta pileća krilca iz friteze na vrući zrak - priprema:

  1. Fritezu na vrući zrak zagrijte na 190 stupnjeva.
  2. Postavite tajmer na 25 minuta.
  3. Pileća krilca posušite papirom.
  4. Krilca pokapajte uljem i začinite ih sa svih strana mješavinom češnjaka u prahu, kajenskog papra, soli i mljevenog crnog papra. Tako marinirana ostavite 15 do 30 minuta na sobnoj temperaturi.
  5. Pomiješajte Dijon senf, senf od cijelog zrna, kajenski papar i sol.
  6. Odvojite jednu žlicu mješavine senfa i začina, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i ostavite sa strane.
  7. U ostatak smjese od senfa i začina ulijte jabučni ocat i med pa dobro promiješajte.
  8. Prebacite krilca na pladanj friteze na vrući zrak, tako da je koža okrenuta prema gore, i stavite ih u fritezu.
  9. Pržite krilca u fritezi na vrući zrak 5 minuta, pa ih okrenite kožom prema dolje i pržite još 8 minuta.
  10. Izvadite krilca iz friteze i premažite ih sa svih strana mješavinom senfa i ulja.
  11. Vratite u fritezu pladanj s krilcima okrenutim kožom prema dolje.
  12. Smanjite temperaturu na 185 stupnjeva.
  13. Pržite krilca još 5 minuta.
  14. Izvadite krilca iz friteze i uvaljajte ih u umak od senfa i meda.
  15. Vratite ih na pladanj friteze na vrući zrak, kožom okrenuta prema gore i pržite još 2 minute, pa ih izvadite iz friteze i ostavite da se ohlade.
  16. Pileća krilca s medom i senfom poslužite vruća.

Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.

Pogledajte kako je izgledala poznata plaža na Santoriniju prije užasnih potresa Crvena plaža na Santoriniju - 5 Crvena plaža na Santoriniju - 4 Crvena plaža na Santoriniju - 3 +1 Crvena plaža na Santoriniju - 2