Pileća krilca odlična su grickalica za druženja, predjelo ili glavno jelo. Kakva su - ovisit će o začinima, a nama se svidjela ova ukusna slatko-ljuta marinada sa senfom, medom i kajenskim paprom.
U ovome receptu za pržena pileća krilca ima mnogo manje ulja nego što biste očekivali - jer se i ne prže u ulju, nego u fritezi na vrući zrak, a možete ih pripremiti i u pećnici s ventilacijom. Slijedite nekoliko jednostavnih koraka i uživajte u ovim ukusnim slatkasto-pikantnim nemasnim zalogajima.
Slatko-ljuta pileća krilca iz friteze na vrući zrak - sastojci:
- 4 pileća krilca
- ½ čajne žličice češnjaka u prahu
- ½ čajne žličice dimljene slatke paprike
- ½ čajne žličice soli
- ½ čajne žličice mljevenog crnog papra
- 1 žlica maslinovog ulja
Slatko-ljuti umak:
- 3 ½ žlice meda
- 2 žlice Dijon senfa
- 1 žlica senfa s cijelim zrnom goruščice
- ½ čajne žličice kajenskog papra
- ¼ čajne žličice jabučnog octa
- 1 žlica maslinovog ulja
- prstohvat soli
Slatko-ljuta pileća krilca iz friteze na vrući zrak - priprema:
- Fritezu na vrući zrak zagrijte na 190 stupnjeva.
- Postavite tajmer na 25 minuta.
- Pileća krilca posušite papirom.
- Krilca pokapajte uljem i začinite ih sa svih strana mješavinom češnjaka u prahu, kajenskog papra, soli i mljevenog crnog papra. Tako marinirana ostavite 15 do 30 minuta na sobnoj temperaturi.
- Pomiješajte Dijon senf, senf od cijelog zrna, kajenski papar i sol.
- Odvojite jednu žlicu mješavine senfa i začina, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i ostavite sa strane.
- U ostatak smjese od senfa i začina ulijte jabučni ocat i med pa dobro promiješajte.
- Prebacite krilca na pladanj friteze na vrući zrak, tako da je koža okrenuta prema gore, i stavite ih u fritezu.
- Pržite krilca u fritezi na vrući zrak 5 minuta, pa ih okrenite kožom prema dolje i pržite još 8 minuta.
- Izvadite krilca iz friteze i premažite ih sa svih strana mješavinom senfa i ulja.
- Vratite u fritezu pladanj s krilcima okrenutim kožom prema dolje.
- Smanjite temperaturu na 185 stupnjeva.
- Pržite krilca još 5 minuta.
- Izvadite krilca iz friteze i uvaljajte ih u umak od senfa i meda.
- Vratite ih na pladanj friteze na vrući zrak, kožom okrenuta prema gore i pržite još 2 minute, pa ih izvadite iz friteze i ostavite da se ohlade.
- Pileća krilca s medom i senfom poslužite vruća.
Tražite li još recepata, naći ćete ih ovdje, a želite li poboljšati svoje kulinarske vještine, pridružite se našoj Školi kuhanja.
Pogledajte kako je izgledala poznata plaža na Santoriniju prije užasnih potresa