Zobena kaša sastavni je dio zdravih jelovnika. U ljetno vrijeme umjesto kuhane verzije, mnogi pripremaju onu iz hladnjaka koja se ne mora termički obrađivati. Svi sastojci smućkaju se u čaši i ostave u hladnjaku preko noći, a ujutro možete uživati u slasnim okusima.

Zobene pahuljice i mlijeko ili biljne alternative mlijeku nalaze se u bazi svakog recepta, a dodatnim zdravim namirnicama okus se može toliko unaprijediti da imate osjećaj kao da jedete desert za doručak.

Zobena kaša s jabukama i cimetom Hrana i piće Doručak za 15 minuta! Recept za finu kašu s okusom pite od jabuka

Ili je to barem slučaj s ovim receptom za hladnu čokoladnu fantaziju u čaši.

Sastojci:
140 grama jogurta od kokosova mlijeka
125 ml mlijeka po želji
40 grama zobenih pahuljica
2 čajne žličice chia sjemenki
1 žlica kakao praha
1 žlica maslaca od badema ili kikirikija
1 žlica meda, agave sirupa ili javorovog sirupa
čokoladne kapljice po želji
prstohvat soli

Jabuke Hrana i piće 9 čudesnih namirnica koje bismo trebali jesti svaki dan

Priprema:
1. U visokoj čaši ili staklenki s poklopcem pomiješajte zobene pahuljice s kakao prahom, chia sjemenkama i soli.

2. Dodajte preostale namirnice, dobro promiješajte i stavite u hladnjak preko noći.

3. Poslužite ujutro s voćem po želji. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju