Od svježih kobasica bez kompliciranja možete napraviti brzinski ručak ili večeru. Skinite im ovitak pa ispržite i dodajte povrće poput rajčica i špinata te poslužite uz tjesteninu. Takva jela osobito su popularna u talijanskoj kuhinji jer se brzo pripremaju, a uz nekoliko kvalitetnih sastojaka jednostavno možete dobiti ukusan obrok.

Sastojci za tjesteninu s kobasicama:

  • 400 g tjestenine
  • 1 manji luk
  • 3 češnja češnjaka
  • 400 g svježih kobasica
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/4 žličice mljevene crvene paprike
  • 750 g pelata
  • 85 g mladog špinata
  • parmezan za posipavanje
  • sol, papar

Priprema tjestenine s kobasicama:

  1. Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Narežite luk i češnjak. Skinite ovitak s kobasica.
  2. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikoj tavi, dodajte luk i pirjajte dok ne omekša i postane proziran. Dodajte češnjak i mljevenu papriku pa pržite dok ne zamiriše, 30 sekundi do minute.
  3. Dodajte kobasicu i pržite, usitnjavajući meso kuhačom na male komadiće, dok ne bude kuhana, oko 6 minuta. Ulijte pelate, dodajte sol i papar pa promiješajte i kuhajte dok ne proključa. Smanjite vatru i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Ubacite tjesteninu u vruću vodu pa je procijedite kada se skuha. Sačuvajte nekoliko žlica vode.
  4. Tjesteninu pomiješajte s umakom pa dodajte Dodajte špinat i vode od kuhanja tjestenine prema potrebi pa miješajte dok ne uvene, do 2 minute. Poslužite obilno posipano parmezanom.

15 minuta i nekoliko kuna: Trik s kojim će jela od mljevenog mesa imati puno bolji okus +0 Umak od mljevenog mesa

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju