Čokolada, višnje i šlag nadopunjuju se u njemačkom klasiku popularnoj švarcvaldici. No provjereno dobar tris sastojaka Schwarzwald torte, nađe se i u brojnim drugim desertima, a omiljeni ljetni jest sladoled koji možete pripremiti i kod kuće te ga poslužiti između keksa.

Sastojci za sladoled

  • 170 g smrznutih višanja bez koštica
  • 50 g čokolade
  • 475 ml vrhnja za šlag
  • 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica svježeg soka od limuna
  • pakiranje kesa s čokoladom

Priprema sladoleda:

  1. Čokoladu naribajte. Kratko izmiksajte višnje tako da zadrže teksturu. U ohlađenoj zdjeli samostojećeg miksera izmiksajte vrhnje srednje velikom brzinom dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Umiješajte kondenzirano mlijeko, ekstrakt vanilije i limunov sok u šlag pa zatim dodajte višnje i čokoladu.
  2. Ulijte u smjesu za zamrzavanje, pokrijte plastičnom folijom i zamrznite najmanje 4 sata ili najbolje preko noći. Izvadite iz zamrzivača 15-20 minuta prije posluživanja.
  3. Stavite otprilike žlicu sladoleda na keks pa poklopite drugim keksom i poslužite.

Za prste polizati: Recept za ljepljiva rebarca bogatog okusa koja se tope u ustima Slasna rebarca - 21 Slasna rebarca - 20 Slasna rebarca - 19 +17 Slasna rebarca - 5

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju