Čokolada, višnje i šlag nadopunjuju se u njemačkom klasiku popularnoj švarcvaldici. No provjereno dobar tris sastojaka Schwarzwald torte, nađe se i u brojnim drugim desertima, a omiljeni ljetni jest sladoled koji možete pripremiti i kod kuće te ga poslužiti između keksa.
Sastojci za sladoled
- 170 g smrznutih višanja bez koštica
- 50 g čokolade
- 475 ml vrhnja za šlag
- 400 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica svježeg soka od limuna
- pakiranje kesa s čokoladom
Priprema sladoleda:
- Čokoladu naribajte. Kratko izmiksajte višnje tako da zadrže teksturu. U ohlađenoj zdjeli samostojećeg miksera izmiksajte vrhnje srednje velikom brzinom dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Umiješajte kondenzirano mlijeko, ekstrakt vanilije i limunov sok u šlag pa zatim dodajte višnje i čokoladu.
- Ulijte u smjesu za zamrzavanje, pokrijte plastičnom folijom i zamrznite najmanje 4 sata ili najbolje preko noći. Izvadite iz zamrzivača 15-20 minuta prije posluživanja.
- Stavite otprilike žlicu sladoleda na keks pa poklopite drugim keksom i poslužite.
Za prste polizati: Recept za ljepljiva rebarca bogatog okusa koja se tope u ustima +17