Savijača s Nutellom i orasima brzo je gotova poslastica koja ne zahtjeva veliko umijeće pripreme, a sočnost joj daje agda, sok od šećera i vode koji se koristi za pripremu baklave.

Kako bi savijača lijepo upila agdu ona mora biti nešto rjeđa od sirupa, a prije nego što njome prelijete vruću savijaču ohladite je. Umjesto oraha u receptu možete koristiti i mljevene bademe ili lješnjake, a ne volite li krupnije komade možete ih sve ravnomjerno samljeti.

Sastojci za savijaču:

300 g Nutelle
500 g kora za savijače
100 g maslaca
150 g sjeckanih oraha
150 g mljevenih oraha

Preljev (agda):

300 šećera
voda
sok 1 naranče

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C.

2. Skratite kore ukoliko su vam prevelike za lim za pečenje.

3. Premažite četiri kore za pitu rastopljenim maslacem i složite jednu preko druge.

4. Premažite Nutellom polovicu kore tako da ostavite rubove prazne pa premazanu stranu posipajte orasima.

5. Savinite kore i ponovite postupak s ostalima. Položite savijače u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.

6. Premažite ih ostatkom otopljenog maslaca i pecite na 180°C oko 20 do 30 minuta, ovisno o pećnici. Savijače su gotove kada dobijulijepu zlatno smeđu boju.

7. Stavite šećer u posudu i dolijte toliko vode da bude dva prsta iznad šećera. Dodajte sok naranče pa kuhajte na vatri dok ne prokuha i malo se ne reducira.

8. Kad se agda ohladi prelijte njome pečenu, još vruću baklavu. Ostavite da je da se malo ohladi pa prebacite u hladnjak.

Na bečki ili pariški? Brzi trikovi za najfinije pohance Lignje Pohani štapići od mozzarelle Pohano povrće - 2 +1 Panirani odrezak

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju