Tajna slasti mesnog ragua je u dugom kuhanju dok se ne mirisi i okusi ne povežu, a meso ne omekša. Iako je na ovo jelo koje potječe iz Italije potrebno potrošiti nešto vremena, mesni ragu ne traži komplicirane sastojke niti tehnike.

Ragu poslužite s tjesteninom, poput širokih rezanaca, pospite parmezanom i bosiljkom pa uživajte.

Sastojci za ragu od svinjetine:

  • 350 g tjestenine
  • 200 g mljevene svinjetine
  • 600 g pasirane rajčice
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 2 dl crnog vina
  • ribani parmezan
  • svježi bosiljak
  • sol, papar

Priprema:

  1. Stavite veliku tavu na štednjak s malo maslinovog ulja.
  2. Očistite i nasjeckajte mrkvu i luk te ih dodajte u tavu. Pirjajte na laganoj vatri 4-5 minuta dok ne omekšaju.
  3. Dodajte mljevenu svinjetinu i malo pojačajte vatru; dobro je zapecite, miješajući kuhačom nekoliko minuta, a zatim ulijte vino i pustite da ispari.
  4. Smanjite vatru, dodajte koncentrat rajčice i prstohvat papra, miješajući konstantno kako bi meso dobro upilo sve sastojke.
  5. Ulijte pasiranu rajčicu, djelomično poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata, povremeno dodajući malo kipuće vode ili temeljca. Kušajte i posolite prema ukusu.
  6. Skuhajte tjesteninu i pomiješajte je s raguom u tanjurima. Ukrasite s nekoliko listova bosiljka i ribanim parmezanom te poslužite.

7 finih jela na žlicu savršenih za jesenske dane koja se pripremaju bez puno kompliciranja Cheeseburger varivo Tjestenina s kestenima i gljivama Cheesecake mousse s bundevom +1 Varivo od kupusa i graha

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju