Tražite li ideju za doručak ili brzinski međuobrok koji će vas zasititi, mogao bi vam se svidjeti brzinski quiche iz mikrovalne pećnice koji se priprema u šalici. Trebat će vam tek nekoliko sastojaka: listići špinata, jaje, mlijeko, sir i šunka. Prema želji možete se poigrati i sa sastojcima kao što su vrhnje, slanina ili umak od rajčice.

Prilikom pečenja šalicu prekrijte tanjurićem ili papirom na čijem pakiranju piše da se može koristiti u mikrovalnoj pećnici. Reciklirani papir se ne preporučuje jer može sadržavati i druge materijale osim papira.

Ako imate snažnu mikrovalnu pećnicu, možda će vam trebati manje vremena da quiche bude gotov. Ako se jaja čine vodenastima nakon dvije i pol minute, potrebno im je više vremena da se ispeku nego što je naznačeno u receptu.

Sastojci za quiche iz šalice:

  • 115 g špinata
  • 1 jaje
  • 80 ml mlijeka
  • 75 g naribanog sira (cheddar)
  • 1 deblja kriška šunke 

Priprema quichea:

  1. Listiće špinata stavite u veću šalicu. Dodajte jaje, mlijeko, sir, sjeckanu šunku, sol i papar.
  2. Miješajte dok se potpuno ne sjedini.
  3. Poklopite i stavite u mikrovalnu pećnicu na jaku temperaturu na 3 minute. Jaja bi se trebala stegnuti nakon dvije, dvije i pol minute, ako su i dalje vodenasta možete produljiti vrijeme pečenja.

7 veličanstvenih: Mediteranski specijaliteti za svaki dan ovog tjedna u kojima ćete uživati Peri-peri piletina Tuna u umaku od rajčice, ilustracija Nutellotti, ilustracija +2 Njoki

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju