Popečci od krumpira odličan su prilog uz guste juhe i variva, ali i samostalno jelo uz kakav umak ili salatu. Prilikom odabira krumpira birajte sorte koje su dobre za pečenje i pire-krumpir. Dobar izbor je brašnasti krumpir koji nije vlažan. Prilikom prženja pazite da ne stavite previše ulja u tavu, a kako popečci ne bi bili masni izvadite ih i na upijajući kuhinjski papir.

Sastojci za popečke od krumpira:

2 srednja krumpira
½ glavice luka srednje veličine
¼ šalice brašna
1 jaje

sol i papar prema ukusu
ulje za prženje

Priprema:

1. Naribajte krumpir, stavite ga u posudu i ispirite u vodi dok ne postane bistra. Zatim ga ocijedite, stavite u krpu i dobro istisnite višak tekućine. Prebacite krumpir u zdjelu pa dodajte sitno sjeckani luk, brašno i jaje. Promiješajte pa oblikujte popečke.

2. Zagrijte ulje na tavi i kad se dovoljno ugrije stavite popečke da se peku dok ne porumene – najmanje po pet minuta sa svake strane. Izvadite popečke na upijajući papir pa poslužite.