Loptice mozzarelle odlično se snalaze u sendvičima, složencima, na platama, a odlične su i kao čips, direktno iz pakiranja. No osobito su praktične za pripremu hrskavog izvana, sočnog iznutra – njegova veličanstva pohanog sira. Poslužene uz omiljeni umak od rajčice, tartar ili mješavinu jogurta i kopra, teško da ih možete spržiti previše.

Sastojci za pohanu mozzarellu:

400 g loptica mozzarelle 
1 i 1/2 šalice brašna
4 jaja
2 šalice krušnih mrvica
1 žličica češnjaka u prahu
1 žličica soli
2 žličice suhih mediteranskih začina
ulje za prženje
umak od rajčice

Priprema:

1. Loptice mozzarelle obrišite kuhinjskim ručnikom.

2. Krušne mrvice pomiješajte s češnjakom i začinima. U drugu posudu stavite brašno pomiješano s malo soli i papra. U trećoj istucite jaja.

3. Loptice sira najprije stavite u posudu s brašnom pa zatim u jaja. Ponovite postupak dok loptice ne budu dobro obložene pa ih dobro uvaljajte u krušne mrvice sa začinima. Složite ih na dasku i stavite u zamrzivač na 20 do 50 minuta.

4. Loptice pržite u nekoliko tura u dobro zagrijanom ulju dok ne postanu hrskave.

5. Poslužite s umakom od rajčice.