Loptice mozzarelle odlično se snalaze u sendvičima, složencima, na platama, a odlične su i kao čips, direktno iz pakiranja. No osobito su praktične za pripremu hrskavog izvana, sočnog iznutra – njegova veličanstva pohanog sira. Poslužene uz omiljeni umak od rajčice, tartar ili mješavinu jogurta i kopra, teško da ih možete spržiti previše.

Sastojci za pohanu mozzarellu:

  • 400 g loptica mozzarelle 
  • 1 i 1/2 šalice brašna
  • 4 jaja
  • 2 šalice krušnih mrvica
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica soli
  • 2 žličice suhih mediteranskih začina
  • ulje za prženje
  • umak od rajčice
U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Priprema:

  1. Loptice mozzarelle obrišite kuhinjskim ručnikom.
  2. Krušne mrvice pomiješajte s češnjakom i začinima. U drugu posudu stavite brašno pomiješano s malo soli i papra.
  3. U trećoj istucite jaja. 
  4. Loptice sira najprije stavite u posudu s brašnom pa zatim u jaja. Ponovite postupak dok loptice ne budu dobro obložene pa ih dobro uvaljajte u krušne mrvice sa začinima. Složite ih na dasku i stavite u zamrzivač na 20 do 50 minuta. 
  5. Loptice pržite u nekoliko tura u dobro zagrijanom ulju dok ne postanu hrskave.
  6. Poslužite s umakom od rajčice.

Zelena vodena oaza Žumberka: Šetnja dolinom Slapnice odlična je ideja za vikend Dolina Slapnice, Žumberak - Samoborsko gorje - 1 Dolina Slapnice, Žumberak - Samoborsko gorje Dolina Slapnice, Žumberak - Samoborsko gorje - 2 +6 Dolina Slapnice, Žumberak - Samoborsko gorje - 1