Pesto je popularni talijanski umak koji je toliko ukusan da ga obožava cijeli svijet, a osim s tjesteninom ukusan je i s mesom, osobito ako koristite domaći. Za pripremu vam ne treba puno sastojaka ni vremena, a recept možete pronaći ovdje.

Umjesto bataka možete koristiti zabatke – ili pileća prsa, a osim pesta na meso možete složiti i ploške mozzarelle i rajčice. Piletina je pečena kada je meso u središtu postigne temperaturu od 74 stupnja, što možete provjeriti kuhinjskim termometrom. Pečeno meso poslužite uz rižu ili krumpir i omiljenu salatu.

Sastojci za piletinu s pestom:

  • 6 pilećih bataka
  • 8 češnjeva češnjaka
  • maslinovo ulje
  • oko 6 žlica pesta
  • sol, papar

Priprema piletine s pestom:

  1. Operite i osušite pileće batake pa ih zarežite nožem nekoliko puta na mesnatim dijelovima. Češnjak protisnite pa umiješate u pesto te posolite i popaprite prema želji. Premažite piletinu i marinirajte 4 sata ili preko noći u hladnjaku.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i postavite rešetku na najvišu razinu u pećnici.
  3. Mariniranu piletinu složite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje tako da između bataka bude dovoljan razmak pa svaki batak prelijte s malo ulja.
  4. Stavite lim za pečenje na žičanu rešetku na najvišu razinu i pecite piletinu 30 minuta, zatim okrenite batke i prelijte ih s malo ulja pa pecite još 30 do 35 minuta

Vikend-druženje na kojem možete naučiti kuhati, družiti se i guštati u istarskoj kamenoj vili Stanzia Sparagna - 1 Stanzia Sparagna - 2 Stanzia Sparagna - 3 +12 Stanzia Sparagna - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju