Pileća krilca s puno papra i puno parmezana podsjetit će vas na talijanski specijalitet cacio e pepe, a to im "odijelo" jako dobro pristaje.

Ručak, večera, utješna grickalica ili zalogaj za proslave – ova krilca mogu biti sve to, a najbolje je što vam za pripremu trebaju sasvim obični sastojci i vrlo malo vremena, niti 15 minuta. Ipak, nešto će vam dulje trebati da ispržite krilca, ali stajanje uz štednjak višestruko će se isplatiti.

Pileća krilca cacio e pepe poslužite s umakom po želji i uživajte!

Sastojci za pileća krilca cacio e pepe:

  • 1,3 kg pilećih krilaca (ili bataka i zabataka)
  • 1 žlica mljevenog crnog papra
  • 2-3 čajne žličice soli
  • 3/4 čajne žličice češnjaka u prahu
  • 70 g svježe ribanog parmezana
  • 85 g maslaca
  • ulje za prženje
  • svježi peršin, nasjeckan, za posluživanje (po želji)

Priprema pilećih krilaca cacio e pepe:

  1. U tavu od lijevanog željeza ili neku drugu tavu s debelim dnom tavu ulijte ulja, otprilike prst visine, i zagrijavajte na srednje jakoj vatri.
  2. Osušite piletinu papirnatim ručnicima pa je posolite, popaprite s pola žlice papra i začinite češnjakom u prahu.
  3. U serijama da ne prenatrpate tavu pržite krilca s obje strane dok ne dobiju lijepu boju, 15-ak minuta (ovisi o veličini i debljini mesa).
  4. Otopite maslac na vatri ili u mikrovalnoj pećnici. U veliku zdjelu ulijte otopljeni maslac, dodajte pržena krilca, 2/3 parmezana i pola žlice papra i dobro promiješajte.
  5. Prebacite krilca na tanjur za posluživanje, pospite ih preostalim parmezanom i nasjeckanim peršinom i poslužite sama ili s umakom po izboru.

7 neodoljivih: Prefina jela za uživanje u svakom danu ovog tjedna Pirjane mahune sa špekom i lukom sjajan su prilog uz ručak ili večeru Rolice Gratinirani krumpir +1 Umak/Ilustracija

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju