Pileća krilca s puno papra i puno parmezana podsjetit će vas na talijanski specijalitet cacio e pepe, a to im "odijelo" jako dobro pristaje.
Ručak, večera, utješna grickalica ili zalogaj za proslave – ova krilca mogu biti sve to, a najbolje je što vam za pripremu trebaju sasvim obični sastojci i vrlo malo vremena, niti 15 minuta. Ipak, nešto će vam dulje trebati da ispržite krilca, ali stajanje uz štednjak višestruko će se isplatiti.
Pileća krilca cacio e pepe poslužite s umakom po želji i uživajte!
Sastojci za pileća krilca cacio e pepe:
- 1,3 kg pilećih krilaca (ili bataka i zabataka)
 - 1 žlica mljevenog crnog papra
 - 2-3 čajne žličice soli
 - 3/4 čajne žličice češnjaka u prahu
 - 70 g svježe ribanog parmezana
 - 85 g maslaca
 - ulje za prženje
 - svježi peršin, nasjeckan, za posluživanje (po želji)
 
Priprema pilećih krilaca cacio e pepe:
- U tavu od lijevanog željeza ili neku drugu tavu s debelim dnom tavu ulijte ulja, otprilike prst visine, i zagrijavajte na srednje jakoj vatri.
 - Osušite piletinu papirnatim ručnicima pa je posolite, popaprite s pola žlice papra i začinite češnjakom u prahu.
 - U serijama da ne prenatrpate tavu pržite krilca s obje strane dok ne dobiju lijepu boju, 15-ak minuta (ovisi o veličini i debljini mesa).
 - Otopite maslac na vatri ili u mikrovalnoj pećnici. U veliku zdjelu ulijte otopljeni maslac, dodajte pržena krilca, 2/3 parmezana i pola žlice papra i dobro promiješajte.
 - Prebacite krilca na tanjur za posluživanje, pospite ih preostalim parmezanom i nasjeckanim peršinom i poslužite sama ili s umakom po izboru.
 
 
    
        7 neodoljivih: Prefina jela za uživanje u svakom danu ovog tjedna
        
                                                                                                
                
                    +0
                    
                    
 
                    

              
              
              
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            