Da su jednostavne stvari često i najbolje dokazuje i slasni patatnik, pita od naribanog krumpira sa sirom i lukom koja potječe iz Bugarske.

Sastojci za patatnik:

  • 700 g krumpira
  • 1 glavica luka
  • 200 g sira feta
  • 4 jaja srednje veličine
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 vezica peršina
  • ½ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • 1 žlica ulja

Priprema patatnika:

  1. Krumpir naribajte i posolite pa ostavite 5-7 minuta. Prebacite ga u čistu krpu ili gazu pa iscijedite što više tekućine iz krumpira. Naribajte ili sitno nasjeckajte luk i dodajte ga u zdjelu krumpirom. Dodajte i tri umućena jaja, jedno sačuvajte za kasnije.
  2. U zdjelu s krumpirom dodajte nasjeckani češnjak, papar, izmrvljeni sir i nasjeckani peršin. Dobro promiješajte.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Posudu za pečenje nauljite pa dodajte smjesu od krumpira. Smjesa bi trebala biti debljine 2-3 cm. Patatnik pecite 35 minuta.
  4. Umutite preostalo jaje. Izvadite patatnik iz pećnice pa ga premažite jajetom i pecite još oko 20 minuta dok lijepo ne porumeni.

Jednostavno, a prefino: Recept za francuski složenac od mljevenog mesa, sira i krumpira Francuski složenac Francuski složenac Francuski složenac +1 Francuski složenac

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju