Nekoć je soda voda bila obvezna na okupljanjima, ali u međuvremenu mineralna je pokupila svu slavu. Starijim generacijama na spomen krahera ili šabesa proradi nostalgija, a kod kuće se iz sifonskih boca vodu obogaćenu ugljikovim dioksidom špricalo u vino ili slatke sirupe. Popila bi se koja čašica nakon obilnijeg ručka da se ne popne kiselina. Sifonske boce koristile su se više puta, a kad bi se ispraznile, nosilo ih se na ponovno punjenje.

Aromatizirane soda vode u limenkama ili kokteli s tim tekućim mjehurućima polako, ali sigurno se sve više vraćaju u barove, a piju se i kod kuće. Kad se dignu temperature pića i kokteli s vodom postaju hit jer hidratiziraju, a osim toga mogu se piti u nešto većim količinama jer ne izazivaju tako brzo pijanstvo ili mamurluk. Bez obzira na vrućine, ne moramo se nužno odreći najpoznatijeg koktela na bazi tekile.

Dovoljno je opskrbiti se soda vodom, ili mineralnom, malo promijeniti recept i smućkati nešto blažu, ljetnu Margaritu. Rub čaše slobodno umočite u sol koja će naglasiti okuse i harmonično se složiti s kiselinom limete.

Sastojci za ljetnu Margaritu:

350 ml soda vode ili mineralne
60 ml silver tekile
2 limete
1 naranča
sol

Priprema:

1. Iscijedite limetu. Kriškom limete natrljajte rub čaše i umočite je u tanjurić napunjen soli.

2. Šejker do polovice napunite ledom pa dodajte tekilu, sok limete i naranče. Procijedite u čaše i dolijte soda vodu ili mineralnu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju