Za vrućih dana dobro vas može osvježiti ledeni čaj, a vrlo jednostavno i brzo možete sami napraviti domaći napitak od zelenog čaja s jasminom, đumbirom i limunom.

Zeleni čaj pun je antioksidansa i djeluje protuupalno, jasmin daje divnu aromu, svježi đumbir unosi malo ljutog uzbuđenja, a limunova korica daje još svježine.

Čaj ćete skuhati za manje od 15 minuta, a da se ohladi – prvo na sobnu temperaturu, a potom u hladnjaku, proći će još barem pola sata.

Ali čekanje se itekako isplati – jer ledeni zeleni čaj s jasminom, đumbirom i limunom neće vas samo hidratizirati i osvježiti, nego će vam dati i energije i "dići vas iz mrtvih".

Sastojci za ledeni zeleni čaj s jasminom, đumbirom i limunom:

  • 1 l vode
  • 3 žlice nasjeckanog svježeg đumbira (ne morate ga guliti)
  • 2 vrećice zelenog čaja s jasminom
  • 1-2 čajne žličice limunove korice (1 limun)
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica limunovog soka

Priprema ledenog zelenog čaja s jasminom, đumbirom i limunom:

  1. Prelijte nasjeckani đumbir vodom i zakuhajte. Kada zavrije poklopite, smanjite vatru i kuhajte 7 do 12 minuta (što dulje kuhate, jače će se osjećati đumbir).
  2. Dok se čaj od đumbira kuha, stavite naribanu limunovi koricu i vrećice zelenog čaja s jasminom u vrč otporan na toplinu.
  3. Kada je vaš čaj od đumbira gotov, prelijte ga u vrč s pripremljenim vrećicama zelenog čaja od jasmina. Nakon 2 do 3 minute izvadite vrećice čaja.
  4. Dodajte med i limunov sok, promiješajte i ohladite.
  5. Poslužite ohlađeno s još leda po želji.

Hrana koja hladi: 10 namirnica koje pomažu da preživimo toplinski val Hrana koja hladi - 10 Hrana koja hladi - 9 Hrana koja hladi - 8 +7 Hrana koja hladi - 7

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju