Volite li više pečeni ili kuhani kukuruz? Ova bogata namirnica prva nam je asocijacija na ljeto, a obožavamo je zbog jednostavne pripreme i praktičnosti. Možemo ga ponijeti na posao ili na plažu, a uz dodatak soli imamo odličan obrok koji će nas dugo držati sitima.
Za pripremu kukuruza potreban je duboki lonac ili već zagrijani roštilj, a kako bismo okuse podigli na viši nivo, možemo aromatizirati maslac i premazati klipove kukuruza pa ga kratko prepržiti na roštilju i uvaljati u parmezan.
Ovu zdravu namirnicu ne moramo jesti samo kuhanu ili pečenu. Ako nemate ideju za brz, ukusan i zdrav ručak, pripremite salatu od kukuruza i svježeg povrća koja je odličan prilog pečenom mesu, a možete je konzumirati i kao samostalni obrok.
Sastojci za salatu od pečenog kukuruza:
- 6 klipova kukuruza
- 1 svježa crvena paprika
- 1 ljubičasti luk
- 1 mladi luk
- 100 g feta sira
Za dresing:
- 50 ml maslaca
- 50 ml maslinova ulja
- Sok dvije limete
- Sol, papar, peršin, vlasac
Priprema salate od pečenog kukuruza:
- Klipove kukuruza dobro operite i posušite.
- Zagrijete roštilj-tavu i pecite kukuruz dok ne dobiju zlatnu boju sa svake strane.
- Luk, mladi luk i papriku sitno nasjeckajte, a zrna kukuruza odvojite od klipa.
- Pripremite dresing. Otopite maslac i dodajte mu maslinovo ulje. Peršin i vlasac sitno nasjeckajte i dodajte sok limete. Dresingom prelijte povrće i kukuruz.
- Na kraju dodajte feta sir i pažljivo promiješajte.
- Salatu dobro ohladite prije jela. Poslužite kao prilog ili lagani ljetni ručak.
Savjet: Ovako pripremljenu salatu možete staviti u tortilju ili u njoj uživati "na meksički", uz dodatak tortilja čipsa.
Trik za najfiniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima
Dobar tek!