Volite li više pečeni ili kuhani kukuruz? Ova bogata namirnica prva nam je asocijacija na ljeto, a obožavamo je zbog jednostavne pripreme i praktičnosti. Možemo ga ponijeti na posao ili na plažu, a uz dodatak soli imamo odličan obrok koji će nas dugo držati sitima.

Za pripremu kukuruza potreban je duboki lonac ili već zagrijani roštilj, a kako bismo okuse podigli na viši nivo, možemo aromatizirati maslac i premazati klipove kukuruza pa ga kratko prepržiti na roštilju i uvaljati u parmezan.

Ovu zdravu namirnicu ne moramo jesti samo kuhanu ili pečenu. Ako nemate ideju za brz, ukusan i zdrav ručak, pripremite salatu od kukuruza i svježeg povrća koja je odličan prilog pečenom mesu, a možete je konzumirati i kao samostalni obrok.

Sastojci za salatu od pečenog kukuruza:

  • 6 klipova kukuruza
  • 1 svježa crvena paprika
  • 1 ljubičasti luk
  • 1 mladi luk
  • 100 g feta sira

Za dresing:

  • 50 ml maslaca
  • 50 ml maslinova ulja
  • Sok dvije limete
  • Sol, papar, peršin, vlasac

Priprema salate od pečenog kukuruza:

  1. Klipove kukuruza dobro operite i posušite.
  2. Zagrijete roštilj-tavu  i pecite kukuruz dok ne dobiju zlatnu boju sa svake strane.
  3. Luk, mladi luk i papriku sitno nasjeckajte, a zrna kukuruza odvojite od klipa.
  4. Pripremite dresing. Otopite maslac i dodajte mu maslinovo ulje. Peršin i vlasac sitno nasjeckajte i dodajte sok limete. Dresingom prelijte povrće i kukuruz. 
  5. Na kraju dodajte feta sir i pažljivo promiješajte.
  6. Salatu dobro ohladite prije jela. Poslužite kao prilog ili lagani ljetni ručak.

Savjet: Ovako pripremljenu salatu možete staviti u tortilju ili u njoj uživati "na meksički", uz dodatak tortilja čipsa. 

Trik za najfiniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima

Dobar tek! 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju