Rob Roy, škotski narodni junak kao mladić je sudjelovao u Jakobinskom ustanku, a s vremenom je prerastao u odmetnika koji je vlastima zadavao probleme kao gorštački Robin Hood. Rob Roy je i naziv koktela koji se radi sa škotskim viskijem (umjesto s raženim viskijem ili burbonom), a ponekad se opisuje i kao škotski Manhattan.

Postoje varijacije na temu, ovisno o tome koliko želite da koktel bude sladak, s više ili manje vermuta. Neki vole dodati naranču kao dodatak, ili zamjenu za višnje. Također, dodati možete i 1/4 žličice soka od višnje kako bi koktel bio manje gorak, ali i ne morate. 

Sastojci za koktel Rob Roy: 

  • 60 ml škotskog viskija
  • 30 ml slatkog vermuta
  • 2 uštrcaja aromatičnog bittera
  • 1/4 žličice soka od višnje
  • višnje za dekoraciju

Priprema koktela Rob Roy:

  1. Ulijte viski, vermut, biter i sok od višnje (ako koristite) u čašu za miješanje.
  2. Napunite čašu kockicama leda do tri četvrtine i žustro miješajte dok se dobro ne ohladi, oko 15 sekundi. Procijedite u ohlađenu čašu za posluživanje. Ukrasitie višnjama.

Ručak za 15 minuta: Koji su komadi mesa najbolji na naglo? Meso - 2 Meso - 1 +0 Tajne mekanog mesa

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju