Domaći sladoled Snickers je upravo to što mu ime govori i vjerujemo da je svako daljnje predstavljanje suvišno. Ako vas već ime nije kupilo, vjerojatno hoće podatak da vam za ovaj ukusan desert treba tek deset minuta. I mikser, ako niste vješti tučenju vrhnja u šlag na neki drugi način. Najteži dio posla zapravo je čekanje da se sladoled stegne u zamrzivaču.

Divno svilenkasta baza od šlaga aromatizirana vanilijom i obogaćena umacima od čokolade i karamela u sebi krije iznenađenje u obliku hrskavog prženog kikirikija i komadića Snickers čokoladice, zbog kojeg ćete obožavati ovaj sladoled. Količinu sastojaka iz recepta lako prema potrebi možete udvostručiti, utrostručiti ili učetverostručiti.

Sastojci za domaći sladoled Snickers:

  • 400 ml zaslađenog kondenziranog mlijeka
  • 480 ml vrhnja za šlag s 36% mliječne masti
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice karamel-preljeva
  • 3 žlice preljeva od čokolade
  • 1 velika Snickers čokoladica, nasjeckana na komadiće
  • 60 g prženog kikirikija

Priprema domaćeg sladoleda Snickers:

  1. Istucite vrhnje u čvrsti šlag.
  2. Ulijte kondenzirano mlijeko i ekstrakt vanilije pa nježno promiješajte silikonskom lopaticom.
  3. Polako umiješajte dvije žlice karamel-preljeva, dvije žlice preljeva od čokolade, pola nasjeckanog Snickersa i pola pripremljenog kikirikija.
  4. Ulijte smjesu u kalup za kruh. Po vrhu razmažite preostali karamel-preljev i preljev od čokolade. Pospite preostalim komadićima Snickersa i kikirikijem.
  5. Ostavite u zamrzivaču najmanje 6 sati.
     

4 sastojka: Recept za prefini ledeni desert u kojem jednako guštaju i tim voće i tim čokolada Bingsu - 3 Bingsu - 2 Bingsu - 1 +2 Bingsu - 4
 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju