Ako želite pripremiti ukusnu poslasticu, a niste pretjerano vješti u kuhinji, voćni cobbler je savršena ideja. Ovaj ukusni desert uključuje svježe voće i mekani biskvit i sličan je tradicionalnom britanskom drobljencu koji nam je poznat pod nazivom crumble.

U trendu Kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za sveznalice i one koji će to tek postati Tjestenina u umaku od tikvica Raskošno savršenstvo Bez vrhnja i maslaca: Tjestenina u umaku od tikvica koji kao da je s drugog svijeta Piccolina kućica, Gata, Airbnb - 1 70 eura za noć Za savršen odmor dovoljno je svega 19 kvadrata! Dokaz je i ova kućica u okolici Splita

Ovaj neuredni desert osmislili su najraniji američki doseljenici koji su, po uzoru na tradicionalni britanski puding, htjeli novom podneblju prilagoditi okuse svoga doma. Kolonisti su toliko voljeli ovo jelo da su ga posluživali za doručak, ručak i večeru.

Priprema ovog slatkog složenca je zaista jednostavna. U posudu trebate staviti omiljeno voće, pripremiti jednostavno tijesto koje nije potrebno mijesiti, preliti ga preko voća i zapeći u pećnici. U nastavku pročitajte jednostavni recept za ukusni cobbler od sezonskih breskvi koji će vas osvojiti okusom i mirisom.

Sastojci za cobbler s breskvama

Za voćni dio:

  • 6 breskvi
  • 100 g smeđeg šećera
  • Pola čajne žličice cimeta
  • 100 g maslaca

Za tijesto:

  • 150 g oštrog brašna
  • 100 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml mlijeka
  • Pola čajne žličice soli

Priprema cobblera s breskvama:

  1. Za cobbler možete koristiti konzervirane breskve, ali preporuka je koristiti svježe. Ako imate svježe breskve, dobro ih operite, ogulite i narežite na šnite.
  2. U tavu stavite maslac pa kad se otopi dodajte breskve, smeđi šećer i cimet. Pirjajte na srednjoj vatri sve dok se šećer ne otopi.
  3. U posudu stavite jaje i dodajte šećer. Mikserom razradite šećer i jaje, sve dok se ne napravi pjenica. Dodajte brašno, prašak za pecivo, mlijeko i malo soli pa sve sastojke kuhačom spojite u rjeđe tijesto.
  4. Na dno posude za pećnicu stavite breskve s maslacem pa preko njih pažljivo rasporedite tijesto. Tijesto treba biti „ljepljive“ teksture pa ćete ga trebati žlicom razvlačiti preko voća kako biste pokrili cijelu površinu.
  5. Stavite peći na 200 stupnjeva oko 50 minuta.
  6. Neka se cobbler prohladi prije posluživanja.
  7. Poslužite uz kuglu sladoleda od vanilije.

Dobar tek!