Pečene cherry rajčice mogu biti odličan dodatak tjestenini, daju odličan okus sendvičima, a fantastične su i u salatama zbog umamija koji daju jelima. No bombice pune okusa nije uvijek preporučljivo peći u pećnici cijele.

Rajčice sadrže 95 posto vode, a većina se nalazi u njihovu središtu. Zbog toga će se na visokim temperaturama unutrašnjost rajčica napuniti parom, a ponekad i rasprsnuti pa napraviti nered u pećnici.

Kako biste spriječili kaos, rajčice je najbolje peći u posudi s poklopcem ili ih prije stavljanja u pećnicu prepoloviti. Prepolovljene rajčice efektne su u jelima poput bruschetta, ali ako vam nije važno kako izgledaju, možete ih slobodno narezati i na sitnije komade pa koristiti kao dodatak jelima od tjestenine ili pizzi.

Sve dok ih usitnite tako da ne napravite kaos u pećnici, ne možete pogriješiti. Ako vam baš trebaju cijele, možete ih i izbockati vilicom ili čačkalicom kako bi para imala kamo izaći.

Trik je u vodi: Kako skuhati savršenu rižu baš svaki put? Rižoto Rižoto Arancini +5 Jela od riže - 2

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju