Neka digne ruku onaj to se barem jednom u životu nije dvoumio oko toga jede li mu se pizza ili roštilj. Imamo prijedlog za savršen ručak ili večeru na otvorenom uz koji vas ova dvojba nikada više neće mučiti: pizza s roštilja. Možete je napraviti s gotovim, kupovnim tijestom, pa vam za čitavu avanturu neće trebati niti pola sata.

Kada pečete pizzu na roštilju najbitnije je pripremiti dobar žar: on se mora lijepo razgorjeti, ali ne smije biti vatre jer će vam spaliti obrok. Sljedeća stvar na koju biste trebali pripaziti jest da na tijesto stavljate prvo sir jer se mora rastopiti, a potom hladne sastojke – rajčice ili kakvo drugo povrće, kao i umak od rajčice. Iako u ovome receptu nema umaka, ako vam pizza nije pizza bez njega, naravno, možete ga staviti.

Zapravo, sigurni smo da ćete, kada se uvjerite koliko je jednostavno na ovaj način peći pizzu, dobiti inspiraciju za razne kombinacije. Isprobavajte i uživajte!

Sastojci za pizzu s roštilja:

  • 500 g tijesta za pizzu
  • 4 žlice oštrog brašna
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 10 cherry rajčica
  • 120 g mozzarelle, naribane
  • 120 g cheddra, naribanog
  • 1/2 čajne žličice soli
  • 1/2 čajne žličice mljevenog crnog papra
  • 20 g svježeg lišća bosiljka

Priprema pizze s roštilja:

  1. Gotovo tijesto podijelite na 4 dijela. Na pobrašnjenoj podlozi svaki komad oblikujte u željeni oblik i po potrebi dodatno pobrašnite da se tijesto ne lijepi.
  2. Pazite da žar u roštilju ne bude prejak – ne smije gorjeti.
  3. Komade tijesta stavite na rešetku roštilja. Tijesto će nabubriti i početi dobivate mjehure. Za otprilike dvije do tri minute donja će strana tijesta biti gotova pa možete okrenuti tijesto na drugu stranu.
  4. Gornju – pečenu stranu tijesta premažite maslinovim uljem i dodajte prvo naribane sireve, a onda i prepolovljene cherry rajčice.
  5. Ostavite da se peče oko 4 minute i s donje strane pa maknite s rešetke.
  6. Pospite listićima svježeg bosiljka i po želji s još malo maslinovog ulja ili umakom od rajčice.
  7. Poslužite vruće.

5 malih električnih roštilja savršenih za pečenje mesa na balkonu Jeftinije.hr, WEBER Q 1400 Dark Grey, 335 eura Pevex, VOX GB 1000, 24,90 eura Elipso, Tefal Plancha Booster, 111,50 eura +2 Bauhaus, SEVERIN PG 8117 Boost S, 199 eura

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju