Pizza s pestom prava je oda jednostavnosti. Bosiljak, cherry rajčice i mozzarella - ukusno i bez komliciranja.
Provjerena kombinacija sastojaka tajna je za sjajan rezultat, a jednom kada probate ovu pizzu - sigurno ćete je se često sjetiti.
Idelna je za opuštenu večeru s prijateljima ili kada samo želite malo razigrati svakodnevni ručak.
Pizza s pestom - sastojci:
- kukuruzno brašno, za razvlačenje tijesta
- 450 g kupovnog tijesta za pizzu
- 120 ml pesta od bosiljka s maslinovim uljem
- 110 g svježe mozzarelle, natrgane
- 10-15 cherry rajčica
- svježi bosiljak
- pahuljice ljute paprike
Pizza s pestom - priprema:
- Zagrijte pećnicu na 260 stupnjeva.
- Pospite lim za pečenje kukuruznim brašnom, stavite tijesto na lim za pečenje i razvucite ga pa izbodite vilicom.
- Pecite tijesto 5 minuta.
- Izvadite tijesto iz pećnice i premažite ga s 2 žlice pesta. Pospite sirom i rajčicama te pecite 6 do 8 minuta ili dok ne dobije lijepu boju.
- Dodajte nekoliko žličica pesta na pizzu.
- Pospite svježim bosiljkom i pahuljicama ljute paprike, narežite i poslužite.
Otkriće u Čakovcu: Beška je mjesto na kojem ćete uvijek dobro jesti