• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #što kuhati

Sve u jednoj tavi: Najbrži recept za piletinu s parmezanom i njokima

Piletina s parmezanom klasik je američke kuhinje inspiriran Italijom koji ima mnogo varijacija, a nama se svidjela ova - iz jedne tave.
Punkufer avatar placeholder
punkufer.hr 5.05.2025 08:49 komentari
viber Created with Sketch.
Piletina s parmezanom i njokima
Piletina s parmezanom i njokima (Foto:Shutterstock)

Piletina s parmezanom klasik je američke kuhinje inspiriran Italijom. Pohana piletina prelivena rastopljenim sirom i poslužena najčešće se špagetima u umaku od rajčice, prava je utješna hrana, a svi prigovori padaju pred bogatim, finim okusom i prekrasno kremastim rastopljenim sirom.

U trendu Manastir Sümela u Turskoj - 6 Manastir Sümela Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine Velebit Mountain Chalet Stars Peak - 12 Velebit Mountain Chalet Stars Peak U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja

Varijacija ima mnogo, a nama se svidjela ova iz jedne tave koja prilično pojednostavnjuje pripremu, a zadržava sve važno iz originalnog recepta.

Piletina s parmezanom i njokima iz jedne tave se ne poha nego peče na naglo, a u istoj ćete posudi napraviti i umak, skuhati (vrlo kratko) njoke i na kraju – dovršiti cijelu stvar u pećnici iz koje će kao junak izaći topljeni sir. Malo svježeg bosiljka zaokružit će priču i dat joj svježine, a nabolje od svega je što je sve gotovo za pola sata. Uživajte!

Sastojci za piletinu s parmezanom i njokima iz jedne tave:

  • 2 komada pilećih prsa bez kože i kostiju
  • 2½ čajne žličice soli, podijeljeno
  • ¼ šalice brašna
  • ¼ šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 8 češnjeva češnjaka, sitno nasjeckanog
  • ½ čajne žličice mljevenih pahuljica crvene papričice
  • 800 g pelata iz konzerve
  • 1½ čajna žličica šećera
  • 500 g njoka od krumpira
  • 60 g parmezana, sitno naribanog
  • 230 g mozzarelle iz tekućine, narezane na kockice
  • listovi svježeg bosiljka, za posluživanje

Priprema piletine s parmezanom i njokima iz jedne tave:

  1. Napravite 2 filea od svakog komada pilećih prsa. Posolite ih s oko 2 čajne žličice soli, prebacite u zdjelu i pospite brašnom. Okrećite ih da se ravnomjerno nabrašne.
  2. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi od lijevanog željeza, na srednje jakoj vatri. Pecite dva po dva filea dok ne dobiju lijepu boju, dodajte još ulja između serija ako je potrebno. Izvadite meso iz tave i ostavite ga sa strane.
  3. Smanjite vatru i dodajte nasjeckani češnjak i sitno mljevene pahuljice crvene papričice i pirjajte 1 minutu.
  4. Dodajte cijele oguljene pelate (malo ih zdrobite rukama), ostatak soli, šećer, pustite da zavrije pa kuhajte uz povremeno miješanje dok se umak malo ne zgusne, oko 5 minuta.
  5. Dodajte njoke i kuhajte uz stalno miješanje dok njoki samo malo ne omekšaju, manje od 2 minute, pa maknite s vatre.
  6. Toplina brojlera. Posložite piletinu u jednom sloju preko njoka u umaku. Pospite parmezanom i mozzarellom. Premjestite tavu u pećnicu i pecite dok se sir ne otopi i ne dobije boju, 5 do 8 minuta.
  7. Pospite listićima bosiljka i poslužite.

Trikovi za savršene njoke: Pogreške zbog kojih su tvrdi, žilavi - ili nedovoljno ukusni Pečeni njoki s gljivama i povrćem +0 Njoki

 

  • #što kuhati
  • #Recepti
  • #Američka kuhinja
  • #piletina s parmezanom
  • #iz jedne tave
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu
Hrskave, a ne bljutave!
Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu
Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu, i to s cijelim jajem
Škola kuhanja
Najukusnija i najpovoljnija: Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu
NP Mljet časti savršenim vikendom: Istažite ovaj čudesan nacionalni park u jesenskom ruhu i uz pratnju stručnog vodiča
Sretan 65. rođendan!
NP Mljet časti savršenim vikendom: Istažite ovaj čudesan nacionalni park u jesenskom ruhu i uz pratnju stručnog vodiča
Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse
Kastel
Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Nadrealno
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Odmor pun okusa, tišine i topline – jesenski doživljaj više
Oglas
Odmor pun okusa, tišine i topline – jesenski doživljaj više
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Velebit Mountain Chalet Stars Peak
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Mali raj usred Gorskog kotara: Kućica u kojoj se spajaju divljina i udobnost
Little paradise house
Mali raj usred Gorskog kotara: Kućica u kojoj se spajaju divljina i udobnost
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
7 neodoljivih jela za koje nećete potrošiti previše truda, a niti vremena u kuhinji
Tjedni jelovnik
7 neodoljivih jela na koja nećete potrošiti previše truda, a ni vremena u kuhinji
Neodoljivo flafaste: Recept za palačinke od 2 sastojka koje se lako pretvaraju u odličan obrok nakon teretane
Brzinske
Neodoljivo flafaste: Recept za palačinke od 2 sastojka koje se lako pretvaraju u odličan obrok nakon teretane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Stižu semafori s četiri svjetla! Evo zašto će uvesti i bijelu boju: Bit će to ogromna promjena u prometu
Zvuči nestvarno
Stižu semafori s četiri svjetla! Evo zašto će uvesti i bijelu boju: Bit će to ogromna promjena u prometu
Akcija Barut u BiH: Na meti i članovi obitelji trgovca oružjem Zvonka Zubaka
Akcija Barut
Velika akcija u BiH: Na meti i članovi obitelji kontroverznog hrvatskog poduzetnika
Tko je uhićeni Leon Lučić koji je pucao u Središću: Dobro poznat i policiji i javnosti
Od policajca do kriminalca
Tko je uhićeni Leon Lučić, koji je pucao u Središću: Dobro poznat i policiji i javnosti
show
Novi video Gabriele Spanic šokirao obožavatelje
glumica hrvatskih korijena
Legendarna otimačica nakon estetskih korekcija više ne sliči sebi: ''Ovo nije Gabi koju poznajemo''
Obiteljska idila glumice Katarine Madirazze - otkrila nam kako izgleda svakodnevnica s dvoje djece
''ne čujemo ga često''
Naša uspješna glumica o imenu koje su odabrali za sina: ''Oboje volimo tradicionalna imena''
Sin Bena Afflecka i Jennifer Garner pojavio se u stilu svog oca tijekom jesenske šetnje s mamom
snimili ga fotografi
Sin poznatog glumačkog para nekad je bio djevojčica, prošle godine je predstavio novo ime
zdravlje
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
Alarmantni rezultati nove studije
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
Lupus: Bolest koja napada većinom žene i može se jako zakomplicirati! Evo koji su simptomi
Zahvaća kožu, zglobove, bubrege ...
Lupus: Bolest koja napada većinom žene i može se jako zakomplicirati! Evo koji su simptomi
zabava
Ovaj kviz izazov je za iskusne kvizaše, i one koji to žele postati
Pokažite što znate!
Ovaj kviz izazov je za iskusne kvizaše, i one koji to žele postati
Poklonili bundevu leopardu, nisu ni slutili da će imati ovako dramatičnu reakciju
Tko bi rekao?
Poklonili bundevu leopardu, nisu ni slutili da će imati ovako dramatičnu reakciju
Semafor kod Velike Gorice zbunio vozače! Odmah će vam biti jasno i zašto
Raspad sistema
Semafor kod Velike Gorice zbunio vozače! Odmah će vam biti jasno i zašto
tech
Kinezi su pronašli nešto neočekivano na tamnoj strani Mjeseca
Zahvaljujući misiji Chang'e 6
Kinezi su pronašli nešto neočekivano na tamnoj strani Mjeseca
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Gubimo li posve kontrolu?
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Novo zastrašujuće otkriće geologa: Ovaj dvostruki potres mogao bi uzdrmati čitav sjevernoamerički kontinent
Tragovi u tlu
Novo zastrašujuće otkriće geologa: Ovaj dvostruki potres mogao bi uzdrmati čitav sjevernoamerički kontinent
sport
Domaćini bez milosti: Slovenski kup donio rezultat kakav nogometna Europa ne pamti
Nakon sat vremena pustili gas
Domaćini bez milosti: Slovenski kup donio rezultat kakav nogometna Europa ne pamti
Eike Immel trošio milijune, a sad živi od socijalne pomoći
Osobni krah
Zarađivao milijune, a sad živi od socijalne pomoći: Proglasio bankrot, a mora i u zatvor?
Novak Đoković ponovno "pumpa" u Beogradu: Oduševio ga potez Pijanista
Digla se velika bura
FOTO Nisu prošla ni 24 sata od vandalskog čina: Novak Đoković opet "pumpa" u Beogradu
tv
MasterChef: Anamarija nakon eliminacije otkrila za koga je sigurna da će pobijediti!
SAZNAJTE!
Anamarija nakon eliminacije otkrila za koga je sigurna da će pobijediti!
U dobru i zlu: Može li on to sam napraviti ili se mora i njih pitati?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Može li on to sam napraviti ili se mora i njih pitati?
MasterChef: Timovi će se suočiti s jednim od najzahtjevnijih dana dosad! Saznajte što ih čeka!
GASTRODUEL
Timovi će se suočiti s jednim od najzahtjevnijih dana dosad! Saznajte što ih čeka!
putovanja
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Velebit Mountain Chalet Stars Peak
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
novac
Opatija dobiva novi luksuzni hotel. Vlasnici su poduzetnički trio iz Hrvatske i Slovenije
destination by hyatt
Opatija dobiva novi luksuzni hotel. Vlasnici su poduzetnički trio iz Hrvatske i Slovenije
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
Priča bez kraja
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
lifestyle
Recept za najbrži kolač od bundeve
Spreman za 10 minuta
Recept za trenutačno najtraženiji kolač na internetu, jako je sočan i brzo gotov
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Rečenice koje toksični ljudi često izgovaraju
NJIHOVE FRAZE
Pet rečenica koje toksični ljudi često izgovaraju, tako vas pokušavaju manipulirati
sve
Novi video Gabriele Spanic šokirao obožavatelje
glumica hrvatskih korijena
Legendarna otimačica nakon estetskih korekcija više ne sliči sebi: ''Ovo nije Gabi koju poznajemo''
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
Recept za najbrži kolač od bundeve
Spreman za 10 minuta
Recept za trenutačno najtraženiji kolač na internetu, jako je sočan i brzo gotov
Pohane prokulice s parmezanom
Hrskave, a ne bljutave!

Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu

Prokulice pržene u ulju i obilno posute svježe naribanim parmezanom idealne su kao prilog, predjelo ili čak ukusan zaglogaj za druženja. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close