Obroci koji se pripremaju u jednom loncu (ili tavi) sjajan su odabir kada nemate mnogo vremena na raspolaganju za kuhanje, ali i dalje želite uživati u ukusnom obroku. Ovi pileći zabatci u kremastom umaku s njokima najbolji su primjer za to.
Njoke možete sami napraviti od kuhanog krumpira i brašna. No, ako želite da cijeli ručak bude gotov u što je moguće kraćem vremenu poslužite se već gotovim kupovnim njokima.
Dodatnu dubinu okusa u ovom jelu daje bijela miso pasta i rižino vino, a hrskavost prženi listići svježe kadulje.
Sastojci:
- 450 g otkoštenih pilećih zabataka
- 250 g njoka
- 250 ml pilećeg temeljca
- 90 g maslaca
- 60 ml rižina vina
- 30 g brašna
- 10 listova svježe kadulje
- 3-4 češnja češnjaka
- 2 žlice bijele miso paste
- 1 čajna žličica čili pahuljica
- ½ manjeg luka
- sol i papar po želji
- biljno ulje po želji
- parmezan za posluživanje
Priprema:
- Otkoštene pileće zabatke posolite i popaprite te uvaljate u brašno sa svih strana.
- U dubokoj tavi zagrijte malo ulja, pa na njemu prepržite listove kadulje dok ne potamne i postanu hrskavu. Stavite ih sa strane.
- U istoj tavi prepržite pileće zabatke. Pecite ih otprilike pet minuta sa svake strane dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Stavite ih sa strane.
- U istoj tavi rastopite pola maslaca. Dodajte nasjeckani luk i češnjak i pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
- Dodajte miso pastu i sve dobro promiješajte.
- Podlijte s rižinim vinom.
- Podlijte s pilećim temeljcem i sve dobro promiješajte.
- Dodajte pileće zabatke i njoke u tavu pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 15 do 20 minuta odnosno dok sve nije termički obrađeno do kraja.
- Pred kraj kuhanja dodajte ostatak maslaca i naribani parmezan. Začinite s čili pahuljicama i prženom kaduljom. Dobar tek!