Savršeno mekan svinjski file, aromatiziran finim biljem i poslužen s pečenim povrćem prepunim okusa ne mora biti jelo rezervirano za veliki, svečani ili bar nedjeljni ručak. 

Svinjski file s povrćem možete vrhunski pripremiti s vrlo malo sastojaka, a pritom se nećete ni namučiti jer priprema je krajnje jednostavna. Sve što trebate je narezati povrće na komade, a sve ostalo za vas će napraviti pećnica.

Ovaj recept pronašli smo uz još nekoliko dobrih prijedloga za brze i zdrave obroke portalu www.krenizdravo.hr, a privukao nas je dobrim trikom koji jamči savršeno meko i sočno meso. Ovo aromatično jelo izvrstan je izbor i za sve koji paze na prehranu, a o zdravstvenim prednostima ovako kombiniranih i pripravljenih sastojaka više možete pročitati ovdje.

Sastojci za pečeni svinjski file s povrćem:

  • 1 kg krumpira, oguljenog i narezanog na četvrtine
  • 450 g mlade mrkve
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja, podijeljeno
  • 1 čajna žličica soli
  • 1/2 čajne žličice svježe mljevenog crnog papra, podijeljeno
  • 6 režnjeva češnjaka, nasjeckanog na sitno
  • 2 žlice svježih listića ružmarina, sitno nasjeckanih
  • 2 čajne žličice svježih listića majčine dušice
  • 700 g sirovog svinjskog fileta

Priprema pečenog svinjskog filea s povrćem:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Stavite krumpir i mrkvu u veliku posudu za pečenje i pokapajte s dvije jušne žlice maslinovog ulja. Posipajte s pola čajne žličice soli i 1/4 čajne žličice crnog papra. Stavite u pećnicu dok pripremate svinjetinu.
  3. Položite veliki komad folije na čistu, ravnu površinu. Pomiješajte češnjak, ružmarin, majčinu dušicu i preostalih pola čajne žličice soli i 1/4 čajne žličice papra u sredini folije. Stavite svinjetinu na začine i pokapajte preostalom žlicom maslinovog ulja prije nego što dobro zatvorite foliju oko sastojaka.
  4. Izvadite povrće iz pećnice i promiješajte prije dodavanja folije u posudu za pečenje i vraćanja u pećnicu.
  5. Pecite dok unutarnja temperatura svinjetine ne bude 60 stupnjeva, 25 do 35 minuta.

5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj svinjetine Sporo pečena svinjetina Svinjski obrazi/Ilustracija Tangsuyuk hrskava korejska svinjetina +0 Svinjetina se može pripremiti na razne načine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju