Tijekom ljeta rajčice imaju najbolji okus. Svježe komadiće rajčica možete dodati u sendviče, salate i razna druga jela.
Ako im želite produbiti okus, ispecite ih u pećnici. Da biste dobili savršene pečene rajčice, dovoljno ih je pokapati s nešto maslinova ulja, sljubiti s češnjakom i malo svježeg začinskog bilja.
Uz pečene rajčice savršeno će se uklopiti bosiljak, timijan, peršin, ružmarin i majčina dušica. Najbolje rezultate, pak, postići ćete ako upotrijebite zrele cherry rajčice.
Pečene rajčice - sastojci:
- 500 g cherry rajčica
- 4-5 češnja češnjaka
- 3 žlice maslinova ulja
- začinsko bilje po želji
- sol po želji
Pečene rajčice - priprema:
- Pomiješajte cherry rajčice s očišćenim češnjakom i maslinovim uljem u zdjeli. Začinite sve zajedno sa solju.
- Prebacite sve zajedno na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Začinite rajčice začinskim biljem po želji.
- Pecite rajčice u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok nisu pečene do kraja. Poslužite ih odmah kao prilog. Dobar tek!
Spas za nezrele ili bezokusne rajčice: 5 trikova pomoću kojih će biti slađe i sočnije