Tijekom ljeta rajčice imaju najbolji okus. Svježe komadiće rajčica možete dodati u sendviče, salate i razna druga jela.

Ako im želite produbiti okus, ispecite ih u pećnici. Da biste dobili savršene pečene rajčice, dovoljno ih je pokapati s nešto maslinova ulja, sljubiti s češnjakom i malo svježeg začinskog bilja.

Uz pečene rajčice savršeno će se uklopiti bosiljak, timijan, peršin, ružmarin i majčina dušica. Najbolje rezultate, pak, postići ćete ako upotrijebite zrele cherry rajčice.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Pečene rajčice - sastojci:

  • 500 g cherry rajčica
  • 4-5 češnja češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • začinsko bilje po želji
  • sol po želji

Pečene rajčice - priprema:

  1. Pomiješajte cherry rajčice s očišćenim češnjakom i maslinovim uljem u zdjeli. Začinite sve zajedno sa solju.
  2. Prebacite sve zajedno na lim za pečenje koji ste prekrili papirom za pečenje. Začinite rajčice začinskim biljem po želji.
  3. Pecite rajčice u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 Celzijevih stupnjeva oko 20 do 25 minuta, odnosno dok nisu pečene do kraja. Poslužite ih odmah kao prilog. Dobar tek!

Spas za nezrele ili bezokusne rajčice: 5 trikova pomoću kojih će biti slađe i sočnije Šalša - 3 Šalša - 2 Ljetna salata od rajčica +5 Pileća prsa u umaku od rajčica