Paradiso u Barceloni proglašen je najboljim barom na svijetu u 2022. godini. Ova titula tradicionalnog godišnjeg istraživanja World's 50 Best Bars ne čudi one koji su imali prilike uživati u veličanstvenim kreacijama njihovog kreativnog šefa i suvlasnika Giocoma Giannottija. U Paradisu pića ne izgledaju i nemaju okus kao u drugim barovima.

Ovogodišnja inspiracija za osmišljanje pića pronađena je u evoluciji čovječanstva. Od 15 novih koktela svakako treba isprobati Fleming koji je posvećen osobi zaduženoj za otkriće penicilina, a koji uključuje proces fermentacije i spore gljiva.

Tu je i topao koktel On Fire koji kombinira dimljeno mlijeko s burbonom, šerijem, tahinijem i batatom, a isplati se isprobati i supercool martini koji koristi super ohlađen džin za nevjerojatno leden i ukusan koktel.

Na popisu 50 najboljih barova na svijetu našla su se još dva bara u Barceloni – Sips na trećem i Two Schmucks na sedmom mjestu.

Najviše predstavnika na ljestvici 50 najboljih barova svijeta ima New York – zastupljen je s čak šest lokala (Double Chicken Please, Katana Kitten, Attaboy, Overstory, Dante i Employees Only) te London s pet predstavnika – Tayer + Elementary, The Connaught Bar, Satan's Whiskers, Swift, A Bar With Shapes for a Name.

World's 50 Best Bars je tradicionalna godišnja lista koja slavi najbolje iz međunarodne industrije posluživanja pića. U odabira najboljih 50 barova sudjeluje 650 međunarodnih stručnjaka iz cijelog svijeta kako bi korisnicima podario ultimativni vodič do najboljih destinacija za ispijanje alkoholnih pića.

 

Najbolji barovi na svijetu za 2022. godinu:

  1. Paradiso, Barcelona
  2. Tayēr + Elementary, London
  3. Sips, Barcelona
  4. Licorería Limantour, Mexico City
  5. Little Red Door, Pariz
  6. Double Chicken Please, New York
  7. Two Schmucks, Barcelona
  8. The Connaught Bar, London
  9. Katana Kitten, New York
  10. Alquímico, Kartagena
  11. Handshake Speakeasy, Mexico City
  12. Jigger & Pony, Singapore
  13. Hanky-Panky, Mexico City
  14. Bangkok Social Club, Bangkok
  15. Salmon Guru, Madrid
  16. Drink Kong, Rim
  17. Coa, Hong Kong
  18. Florería Atlántico, Buenos Aires
  19. The Clumsies, Atena
  20. Baba au Rum, Atena

Cijeli popis s 50 najboljih barova na svijetu pronađite na službenim stranicama World's 50 Besta Bara.

Najmanji vinograd na svijetu: Na terasi uzgaja lozu i prodaje bocu vina po 5 tisuća eura Najmanji vinograd na svijetu - 1 Najmanji vinograd na svijetu - 3 Najmanji vinograd na svijetu - 4 +1 Najmanji vinograd na svijetu - 5

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju