Njemačke minipizze s kiselim vrhnjem i lukom koje potječu iz Baden-Württemberga naći ćete pod nazivom dinnete, dinnele, dinnede ili dünnele.
Često se pripremaju u vrijeme karnevala, ali i tijekom cijele godine mogu se naći na njemačkim stolovima. Dinnete se priprema od običnog brašna ili kombinacije pšeničnog i pirovog.
Tijesto se oblikuje u ovalne oblike, premazuje vrhnjem, a potom se dodaju i ostali sastojci poput luka, mladog luka ili poriluka, slanine i sira. Dodati možete i šunke te začine poput kopra.
Sastojci za njemačku pizzu:
- 250 g brašna
- 1/2 pakiranja suhog kvasca
- 100 ml mlijeka
- 3 žlice vode
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 žličica soli
- ¼ žličice šećera
- brašno za posipavanje
Nadjev za njemačku pizzu:
- 200 g kiselog vrhnja
- 1 glavica luka
- 1 mladi luk
- 50 g naribanog sira
- 100 g šunke
- sol i papar
Priprema njemačke pizze:
- Pomiješajte sastojke za tijesto pa ga umijesite te stavite na toplo, poklopite čistom krpom i ostavite jedan sat.
- Na pobrašnjenoj radnoj plohi podijelite tijesto na četiri dijela pa iz razvaljajte u ovalne oblike. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje.
- Vrhnje izmiješajte pa premažite tijesto i dodajte nasjeckane sastojke: luk i mladi luk te šunku i naribani sir. Posolite i popaprite pa ostavite 20 minuta.
- Pecite u pećnici na 200 stušnjeva Celzija oko 15 minuta. Poslužite vruće.
Gyotaku sushi bar: Nova umjetnička jela koja možete "upecati" na 14 lokacija +10