Njemačke minipizze s kiselim vrhnjem i lukom koje potječu iz Baden-Württemberga naći ćete pod nazivom dinnete, dinnele, dinnede ili dünnele.

Često se pripremaju u vrijeme karnevala, ali i tijekom cijele godine mogu se naći na njemačkim stolovima. Dinnete se priprema od običnog brašna ili kombinacije pšeničnog i pirovog.

Tijesto se oblikuje u ovalne oblike, premazuje vrhnjem, a potom se dodaju i ostali sastojci poput luka, mladog luka ili poriluka, slanine i sira. Dodati možete i šunke te začine poput kopra.

Sastojci za njemačku pizzu:

  • 250 g brašna
  • 1/2 pakiranja suhog kvasca
  • 100 ml mlijeka
  • 3 žlice vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 žličica soli
  • ¼ žličice šećera
  • brašno za posipavanje

Nadjev za njemačku pizzu:

  • 200 g kiselog vrhnja
  • 1 glavica luka
  • 1 mladi luk
  • 50 g naribanog sira
  • 100 g šunke
  • sol i papar

Priprema njemačke pizze:

  1. Pomiješajte sastojke za tijesto pa ga umijesite te stavite na toplo, poklopite čistom krpom i ostavite jedan sat.
  2. Na pobrašnjenoj radnoj plohi podijelite tijesto na četiri dijela pa iz razvaljajte u ovalne oblike. Stavite ih na lim obložen papirom za pečenje.
  3. Vrhnje izmiješajte pa premažite tijesto i dodajte nasjeckane sastojke: luk i mladi luk te šunku i naribani sir. Posolite i popaprite pa ostavite 20 minuta.
  4. Pecite u pećnici na 200 stušnjeva Celzija oko 15 minuta. Poslužite vruće.

Gyotaku sushi bar: Nova umjetnička jela koja možete "upecati" na 14 lokacija Gyotaku sushi - 14 Gyotaku sushi - 13 Gyotaku sushi - 12 +10 Gyotaku sushi - 11

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju