New York se već godinama nalazi na vrhu ljestvice najbogatijih gradova na svijetu. Ne samo da u njemu živi nevjerojatan broj od 345.600 milijunaša i 59 milijardera već je i središte trgovine i ulaganja financijske prijestolnice Sjedinjenih Američkih Država i svijeta Wall Streeta. Povrh svega, ima i najvišu PPP vrijednost grada.

Purchasing power parity (PPP) ili paritet kupovne moći način je mjerenja cijena u različitim zemljama na temelju jednake količine dobara i usluga koji se mogu kupiti. Makroekonomski analitičari i ekonomisti obično koriste PPP vrijednost grada kao popularan način za određivanje životnog standarda i prosperiteta određenoga grada ili države.

Na prvom mjestu ljestvice najbogatijih gradova na svijetu u 2022. godini našao se New York s PPP-om od 2422 milijarde američkih dolara. Slijedi ga Tokio s 2205 milijardi američkih dolara, dok je treće mjesto dodijeljeno Los Angelesu s 1510 milijardi dolara vrijednosti PPP-a.

U prvih deset najbogatijih gradova čak tri potječu iz Sjedinjenih Američkih Država, uključujući i San Francisco na četvrtom mjestu ljestvice, dok najveći broj kandidata dolazi iz Azije (Tokio, Seul, Šangaj i Peking).

10 najbogatijih gradova svijeta prema paritetu kupovne moći u 2022. godini:

New York, SAD (PPP: 2422 milijarde dolara)
Tokio, Japan (PPP: 2205 milijarde dolara)
Los Angeles, SAD (PPP: 1105 milijarde dolara)
San Francisco, SAD (PPP: 1383 milijarde dolara)
Seul, Južna Koreja (PPP: 1125 milijarde dolara)
Pariz, Francuska (PPP: 1075 milijarde dolara)
London, Ujedinjeno Kraljevstvo (PPP: 1064 milijarde dolara)
Šangaj, Kina (PPP: 1018 milijarde dolara)
Moskva, Rusija (PPP: 1004 milijarde dolara)
Peking, Kina (PPP: 950 milijardi dolara)

Odlične plaće i niska nezaposlenost: Pogledajte koje su najbogatije zemlje na svijetu Flower Dome, Singapore - 5 Irska - 4 +0 Luksemburg

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju