Espresso tonico ledena je kava na meksički način. Kad uprži sunce, ledeni tonik i espresso poslužuju se s ledom pa se pijuckaju ispod sombrera.

U trendu Pileći paprikaš Tjedni jelovnik Zasitna su, fina i rade se bez puno muke: Sedam predobrih jela za svaki dan ovog tjedna Kuća za odmor Out House, Sv. Ivan Zelina, Airbnb - 9 Mir i tišina Pola sata od Zagreba: Kuća s bazenom za vikend-odmor u kojoj vam nitko neće smetati Korčula - 10 Kao brod od kamena Pogledajte nevjerojatne prizore Korčule: Grad kontrasta, između mora i povijesti

Šećer nije potrebno dodavati jer se već nalazi u gaziranom piću, a mjehurići daju dodatnu dozu osvježenja, čak i kad se led otopi.
Kod pripreme pića nema pravila, ovisno o ukusu nekima više odgovara tonik s đumbirom, drugi daju prednost grejpu, a neki biraju klasiku. Ako su vam dva espressa kofeinska bomba, zadržite se na jednom te ga ulijte u čašu s ledom i tonikom kad se ohladi.

Budući da su u igri samo dva sastojka, slast pića ovisi upravo o kvaliteti namirnica i umijeću pripreme kave – a trud se nagrađuje. Redoslijed je također važan jer dodavanjem kave u tonik dobit ćete pjenušavije piće. Kako biste to postigli, ulijte espresso odjednom u čašu, odnosno izbjegnite polagano ulijevanje. Prema želji možete dodati i malo limuna ili limete.