Espresso tonico ledena je kava na meksički način. Kad uprži sunce, ledeni tonik i espresso poslužuju se s ledom pa se pijuckaju ispod sombrera.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Šećer nije potrebno dodavati jer se već nalazi u gaziranom piću, a mjehurići daju dodatnu dozu osvježenja, čak i kad se led otopi.
Kod pripreme pića nema pravila, ovisno o ukusu nekima više odgovara tonik s đumbirom, drugi daju prednost grejpu, a neki biraju klasiku. Ako su vam dva espressa kofeinska bomba, zadržite se na jednom te ga ulijte u čašu s ledom i tonikom kad se ohladi.

Budući da su u igri samo dva sastojka, slast pića ovisi upravo o kvaliteti namirnica i umijeću pripreme kave – a trud se nagrađuje. Redoslijed je također važan jer dodavanjem kave u tonik dobit ćete pjenušavije piće. Kako biste to postigli, ulijte espresso odjednom u čašu, odnosno izbjegnite polagano ulijevanje. Prema želji možete dodati i malo limuna ili limete.