Radionica u listopadu donijela je našim polaznicima puno novih informacija, ali i vještina koje će sigurno primijeniti u svojoj kuhinji. Katarina je na radionicu dovela svoju prijateljicu, a Jelena supruga. S njima su prolazile kroz razne zadatke u kojima su puno učili o pripremi raznih namirnica, a na kraju su rekreirale tanjur chefa Damira Tomljanovića, baš onako s potpisom MasterChefa.

Masterclass s Damirom Tomljanovićem - 1 Masterclass s Damirom Tomljanovićem - 1 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

"Pokazat ću vam nekoliko fora da iskoristite brancina u potpunosti jer to je danas vrlo bitno, ne samo danas nego i uvijek. Ja uvijek kažem da se nekad sve koristilo jer je bila neimaština, a danas jer sve jako puno košta. Pokazat ću vam kako ćete određeno jelo napraviti od određenog dijela brancina, a onda ćemo skuhati jedno krasno jelo gdje ću vam pokazati kako neke jeftine namirnice spojiti s ribom da nije uvijek nekako dosadno", tako je jedan od mentora i član žirija u MasterChefu započeo svoj masterclass za koji je sve potrebno naručio preko Konzum Klika.

Masterclass s Damirom Tomljanovićem - 23 Masterclass s Damirom Tomljanovićem - 23 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Prvo ih je naučio kako se čisti i filetira riba te kako je u potpunosti iskoristiti – koji je dio brancina idealan za juhu ili umak, a koji za carpaccio ili tartar. Filet su ostavili za svoj završni tanjur, na kojem se uz ribu našlo nekoliko komponenti riblji umak, humus, koji su polaznici začinjavali skupa sa chefom da bude baš po svačijem guštu i koji je na tanjuru predstavljao svojevrsni začin i pojačivač okusa, kroketi od krumpira koji su vam ostali od prethodnog ručka, kremica od graška i salatica od bulgura sa svježim krastavcem i paprikom.

Masterclass: Malo drugačiji brancin - 30 Masterclass: Malo drugačiji brancin - 30 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Puno je to komponenti i okusa koji zajedno ipak vrlo dobro funkcioniraju i daju novi pogled na serviranje ribe na koje smo navikli. Isto tako, tanjur koji su polaznici napravili zajedno sa svojim mentorom dokaz je kako se u vašem obližnjem Konzumu nalaze namirnice s kojima zaista možete napraviti tako lijep i ukusan tanjur dostojan MasterChefa.

Masterclass: Malo drugačiji brancin - 28 Masterclass: Malo drugačiji brancin - 28 (Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)

Što nas čeka na radionici u studenom koju će voditi chef Stjepan Vukadin, tek ćemo vidjeti, a u našem videu pogledajte kako smo se proveli na onoj u listopadu.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju