Radionica u listopadu donijela je našim polaznicima puno novih informacija, ali i vještina koje će sigurno primijeniti u svojoj kuhinji. Katarina je na radionicu dovela svoju prijateljicu, a Jelena supruga. S njima su prolazile kroz razne zadatke u kojima su puno učili o pripremi raznih namirnica, a na kraju su rekreirale tanjur chefa Damira Tomljanovića, baš onako s potpisom MasterChefa.
Masterclass s Damirom Tomljanovićem - 1
(Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
"Pokazat ću vam nekoliko fora da iskoristite brancina u potpunosti jer to je danas vrlo bitno, ne samo danas nego i uvijek. Ja uvijek kažem da se nekad sve koristilo jer je bila neimaština, a danas jer sve jako puno košta. Pokazat ću vam kako ćete određeno jelo napraviti od određenog dijela brancina, a onda ćemo skuhati jedno krasno jelo gdje ću vam pokazati kako neke jeftine namirnice spojiti s ribom da nije uvijek nekako dosadno", tako je jedan od mentora i član žirija u MasterChefu započeo svoj masterclass za koji je sve potrebno naručio preko Konzum Klika.
Masterclass s Damirom Tomljanovićem - 23
(Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Prvo ih je naučio kako se čisti i filetira riba te kako je u potpunosti iskoristiti – koji je dio brancina idealan za juhu ili umak, a koji za carpaccio ili tartar. Filet su ostavili za svoj završni tanjur, na kojem se uz ribu našlo nekoliko komponenti – riblji umak, humus, koji su polaznici začinjavali skupa sa chefom da bude baš po svačijem guštu i koji je na tanjuru predstavljao svojevrsni začin i pojačivač okusa, kroketi od krumpira koji su vam ostali od prethodnog ručka, kremica od graška i salatica od bulgura sa svježim krastavcem i paprikom.
Masterclass: Malo drugačiji brancin - 30
(Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Puno je to komponenti i okusa koji zajedno ipak vrlo dobro funkcioniraju i daju novi pogled na serviranje ribe na koje smo navikli. Isto tako, tanjur koji su polaznici napravili zajedno sa svojim mentorom dokaz je kako se u vašem obližnjem Konzumu nalaze namirnice s kojima zaista možete napraviti tako lijep i ukusan tanjur dostojan MasterChefa.
Masterclass: Malo drugačiji brancin - 28
(Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio)
Što nas čeka na radionici u studenom koju će voditi chef Stjepan Vukadin, tek ćemo vidjeti, a u našem videu pogledajte kako smo se proveli na onoj u listopadu.
Sadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Konzum po najvišim profesionalnim standardima.