Kanapei od svježeg krastavca, kiselog vrhnja i dimljenog lososa popularan je izbor u Švedskoj i Skandinaviji, a posebno oko blagdana.
Da biste napravili kanape od svježeg krastavca, kiselog vrhnja i dimljenog lososa ne treba vam puno vremena – složiti ih možete već za pet minuta.
Kanape bez glutena
Umjesto krekera ili kruha upotrijebite svježe krastavce – možete ih oguliti ili ostaviti s korom, dobro oprati i narezati na kolutove. Na krastavce stavite začinjeno kiselo vrhnje, a preko svega položite dimljeni losos koji ste kupili u trgovini.
Imajte na umu da je dimljeni losos iznimno slan, pa količinu soli prilagodite toj činjenici. U kiselo vrhnje možete staviti različite začine i začinsko bilje, a posebno dobro odgovarat će svježi kopar.
Sastojci:
- 120 g dimljenog lososa
- 100 g. kiselog vrhnja
- 1 veliki krastavac
- 1 velika žlica nasjeckanog kopra
- 1 čajna žličica luka u prahu
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- sol i papar po želji
Priprema:
- Krastavce operite, ogulite i narežite na kriške debljine oko pola centimetra.
- U kiselo vrhnje dodajte nasjeckani kopar, sol, papar, češnjak i luk u prahu.
- Na svaku krišku krastavca stavite oko jedne čajne žličice pripremljenog umaka na bazi kiselog vrhnja, a preko svega položite komadić dimljenog lososa.
- Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!