Kanapei od svježeg krastavca, kiselog vrhnja i dimljenog lososa popularan je izbor u Švedskoj i Skandinaviji, a posebno oko blagdana.

Da biste napravili kanape od svježeg krastavca, kiselog vrhnja i dimljenog lososa ne treba vam puno vremena – složiti ih možete već za pet minuta.

Kanape bez glutena

Umjesto krekera ili kruha upotrijebite svježe krastavce – možete ih oguliti ili ostaviti s korom, dobro oprati i narezati na kolutove. Na krastavce stavite začinjeno kiselo vrhnje, a preko svega položite dimljeni losos koji ste kupili u trgovini.

Imajte na umu da je dimljeni losos iznimno slan, pa količinu soli prilagodite toj činjenici. U kiselo vrhnje možete staviti različite začine i začinsko bilje, a posebno dobro odgovarat će svježi kopar.

Sastojci:

  • 120 g dimljenog lososa
  • 100 g. kiselog vrhnja
  • 1 veliki krastavac
  • 1 velika žlica nasjeckanog kopra
  • 1 čajna žličica luka u prahu
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Krastavce operite, ogulite i narežite na kriške debljine oko pola centimetra.
  2. U kiselo vrhnje dodajte nasjeckani kopar, sol, papar, češnjak i luk u prahu.
  3. Na svaku krišku krastavca stavite oko jedne čajne žličice pripremljenog umaka na bazi kiselog vrhnja, a preko svega položite komadić dimljenog lososa.
  4. Ohladite prije posluživanja. Dobar tek!

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju