Kada kupujemo jabuke uglavnom ih već mehanički okrećemo u ruci u potrazi za nagnječenjima, udarenim mjestima, crvićima, pa će većina doista rijetko kupiti baš gnjilu jabuku, ali tu ne prestaju muke s odabirom ovog voća.

Znamo i da ne bi trebale biti smežurane i mekane, po mogućnosti ne zamrzavane i odmrzavane, kao i da bismo trebali odabirati one koje su čvrste i napete kože, ali opet one presavršene i sumnjivo sjajne ipak izbjegavati jer su vjerojatno nečim ulaštene.

Ako prstom kvrcnete jabuku i ona zvuči šuplje, radije odaberite neku "puniju", a ako jabuke baš jako mirišu nemojte pomisliti da su silno sočne. Baš naprotiv, kad jabuke počnu intenzivno mirisati znači da trule.

U sekundi 

Ali koliko god pazili, opet nam se nađe neka kisela jabuka u zdjeli s ostalima. Ako uživate u kolačima s jabukama, onda znate da je savršeno zrela, ne prezrela i ne nedovoljno zrela, jabuka osnova osnova, bez obzira na sortu.

Srećom, postoji sjajan trik zahvaljujući kojem ćete u sekundi moći prepoznati zrelu jabuku bez greške. Sve će vam reći – boja peteljke. Peteljka zrele jabuke je smeđa i žilava – i to je sve. Ne tamnosmeđa i suha – to znači da je jabuka ubrana davno, ali ne ni zelena jer to pak znači da je ubrana nezrela.

Kada birate jabuke, preskočite i one koje nemaju peteljku – ne zato što riskirate kupnju nezrelog ploda, nego zato što peteljka čuva jabuku od oksidacije, bakterija i nečistoća.

7 eura za pola kilograma: Sjemenke koje čine čuda za zdravlje Sjemenke konoplje možete dodati i na salatu Konopljine sjemenke možete dodati na tost s avokadom Konopljine sjemenke sjajno se slažu i sa smoothiejima +0 Konopljine sjemenke

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju