Ramstek u komadu savršen je izbor za blagdane. Ovaj sjajan komad junećeg mesa najbolje bi bilo pripremiti s minimalno začina – tek s nešto soli i papra.

Da meso ne presušite, bolje ga pecite na nižoj temperaturi nešto više vremena, nego na visokoj u kratkom periodu. Najbolji okus, pak, meso će imati ako ga ispečete medium-rare.

Sastojci:
3 kg ramsteka u komadu
sol i par po želji

U trendu Šetnica kroz Kanal sv. Ante - 2 Kao iz bajke Četiri i pol kilometra ljepote: Put na kojem se spajaju grad i more, priroda i povijest Kremasta tjestenina s tikvicama Tjedni jelovnik Brzo, lagano i povoljno: 7 neodoljivih ljetnih jela za koja vam pećnica ne treba EastLink - 3 Pošto soba? "Prijevara" teška 744 tisuća eura: Hotel u kojemu nitko nikada nije uspio rezervirati sobu

Filet mignon u finom umaku na bazi gljiva Hrana i piće Filet mignon u prefinom umaku: Recept za odrezak kao iz najboljih restorana

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijevih stupnjeva.

2. Natrljajte ramstek sa svih strana sa solju i paprom.

3. Zavežite špagu između kosti kako bi pečenje zadržalo oblik tijekom termičke obrade.

4. Stavite ramstek – s kostima prema dolje – na lim za pečenje.

5. Pecite meso oko 2 sata, odnosno dok termometar uboden u najdeblji dio ramsteka na pokazuje temperaturu od 55 Celzijeva stupnja.

6. Odmarajte meso 10-ak minuta prije nego rezanja i posluživanja. Dobar tek!