Pečene kobasice odličan su dodatak doručku, ručku ili večeri. Da biste zaista uživali u njima, potrebno im je pripremiti s nešto pažnje i truda.

1. Izvadite kobasice iz hladnjaka na vrijeme

Ako želite da se kobasice ravnomjerno tehnički obrade, izvadite ih hladnjaka dvadesetak minuta prije nego što ih stavite na tavu. Meso se lakše i jednostavnije obrađuje kada nije hladno ili smrznuto. Taj korak sprječava i lijepljenje kobasica za dno tave.

2. Ne pretjerujte s temperaturama

Kobasice je najlakše ispeći na tavi s neprianjajućim dnom. Nemojte da vam kobasice izgore – to nije dobro ni za vas ni za vašu tavu. Umjesto toga stavite ih peći na umjerenu temperaturu pa ih termički obrađujte sve dok niste zadovoljni krajnjim rezultatom.

Kobasice i pivo Hrana i piće Pivo za doručak: Veseli dio Europe u kojem se od ranog jutra zvecka kriglama

3. Pecite na masti

Većina ljudi peče kobasice na ulju. No ako želite neponovljivi gastronomski užitak – stavite ih na pačju ili gusju mast. Komadić masti stavite u tavu i pustite da se rastopi pa njome premažite cijelu površinu. Ako ste stavili previše masti, višak izlijte iz tave prije nego što stavite u nju kobasice.

4. Ne pretrpavajte tavu

U žurbi često zaboravljamo da namirnica mora imati dovoljno mjesta ako želimo da se odgovarajuće termički obradi. Baš zato nemojte pretrpavati tavu kobasicama niti dopuštati da se međusobno dodiruju. Dajte svakom komadu dovoljno mjesta da dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno oko 10 do 12 minuta termičke obrade.

Zapečena fritata Hrana i piće Samo za jake: Zapečena fritata s kobasicama i paprom koja može biti i doručak, i ručak, i večera

5. Ne režite ih odmah

Ima li išta ljepše od mirisa svježe pečenih kobasica? Oduprite se vlastitom nagonu da odmah zarežite kobasicu nakon pečenja. Umjesto toga pustite da se stabiliziraju sokovi u mesu nekoliko minuta prije što navalite. Kobasica će tada biti sočnija i ukusnija. Dobar tek!

Jela na žlicu: 7 recepata za svaki dan ovoga tjedna za ljubitelje juha, variva i gulaša Poljski gulaš bigos Kremasta juha od piletine Curry od gljiva +0 Varivo od krumpira i kosasica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju