Brašno od durum pšenice ili takozvana semolina čest je sastojak u pripremi talijanske tjestenine. Ono sadrži nešto više proteina od uobičajene pšenice, a bogato je i prehrambenim vlaknima.

Semolina se koristi za pripremu različitih pekarskih proizvoda te im daje tvrdu koricu. Ne čudi stoga što je neki koriste i za pripremu hrskavih krumpira.

Slika nije dostupna Hrana i piće Kako ispeći hrskavi krumpir na štednjaku bez puno ulja?

Ili je to barem tajna Tobyja Carveryja.

"Semolina je tajna savršeno hrskavog pečenog krumpira," kaže ovaj britanski chef i pobjednik televizijskog showa "Masterchef: The Proffesionals".

Kad se on zaželi hrskavog krumpira iz pećnice, oguli ga, nareže na komade jednake veličine, a onda dobro premaže uljem.

Kada je krumpir nauljen preko njega doda nešto brašna od durum pšenice i soli i sve dobro promiješa. Ulje će omogućiti da se brašno od durum pšenice zalijepi za krumpir, a u konačnici i podariti hrskave zalogaje.

Tako pripremljeni krumpir treba staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i peći oko 40-ak minuta, odnosno dok nije termički obrađen do kraja.

Slika nije dostupna Hrana i piće Hrskavi, a tako sočni: Tajni sastojak za prefine pečene krumpire iz pećnice

Ako želite krumpir koji je hrskav izvana, ali mekan iznutra možete napraviti još jedan korak. Krumpir u komadu prvu skuhajte do pola na pari, ohladite ga do kraja, narežite na kriške, pa tek onda nauljite i posipajte s brašnom od durum pšenice te ispecite u pećnici do kraja. U tom slučaju termička obrada bit će nešto kraća.

30 talijanskih jela koja treba probati barem jednom u životu Pesto +0 Tiramisu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju