Špinat je bogat vlaknima, mineralima i vitaminima i prava je nutritivna bomba čiji zeleni okus odlično paše i smoothiejima i brojnim jelima s jajima, rižom i tjesteninom, kao i salatama, pa ga je šteta jesti samo "na mlijeku".

"Špinat bi se češće trebao naći na jelovniku osoba koje pate od manjka željeza, u obrocima sportaša i općenito kod ljudi koji vode računa o raznolikoj i uravnoteženoj prehrani", objašnjava nutricionistica Zrinka Babić.

Ovaj jednostavan recept za rižoto sa špinatom pronašli smo na portalu www.krenizdravo.hr, a posebno nam se sviđa što ukusan i zdrav obrok može biti gotov – za pola sata.

Tražite li savjete s kojima ćete postati vještiji u kuhinji zavirite u našu Školu kuhanja, a više recepata za ukusna i brza jela potražite ovdje.

 

Rižoto sa špinatom - sastojci:

  • 200 g arborio riže
  • 200 g špinata
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 2 režnja češnjaka, nasjeckana
  • 750 ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica parmezana
  • 50 ml bijelog vina
  • crni papar
  • ½ čajne žličice kurkume
  • sol

Rižoto sa špinatom - priprema:

  1. Špinat operite i nasjeckajte.
  2. Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte luk, a potom dodajte i češnjak.
  3. Na tavu dodajte i rižu te je pržite oko dvije minute.
  4. Ulijte bijelo vino, pomiješajte i pustite da ispari.
  5. Miješajući dodajte zaimaču po zaimaču povrtnog temeljca, nakon što riža upije prethodnu tekućinu.
  6. Kada je ruža kuhana, umiješajte špinat i kuhajte još oko tri minute.
  7. Sklonite rižoto s vatre, a potom umiješajte maslac, parmezan i začine.

Legenda o gablecu: Kako je svakodnevna „užina“ postala luksuz? Gablec - 1 Gablec - 2 Gablec - 3 +3 Gablec - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju