Ime i prezime: Filip Horvat
U kuhinji ne možeš bez: Stelle
Namirnica koja ti ne može dosaditi: Riža
Što te može isprovocirati u poslu: Neurednost i neodgovornost
Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez svježe namirnice
Tajna dobrog rižota je: U vrhunskoj riži
Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Nepoznavanje materije i brljavljenje u osnovnim stvarima.
Kako najviše voliš pripremati jaja: Kuhati na 63 stupnja Celzijeva
Michelinova zvjezdica, da ili ne: I da i ne.
Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Ne postoji takav recept, svi recepti se dijele.
Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Fermentacije
Da ne kuhaš, što bi radio: Nisam o tome nikad razmisljao.
Precijenjena namirnica: Foie gras
Nepravedno podcijenjen sastojak: Pačji želučeki
Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Mislim da ne bih ništa ispravljao; sve je onako kako je trebalo biti.
Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Le Calandre, Massimiliano Alajmo
U tri riječi; što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Strpljenja, inovativnost i neodustajanja kad ne ide.
Pivo ili vino: Karizma😎
Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Bilo je to davno…
Riba ili meso: Meso i riba i povrće
Kakav gost te može izbaciti iz takta: Onaj koji je jeo u dva restorana i misli da je sve u životu probao.
Prvo jelo na koje si bio ponosan: Risotto od bifteka
Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Le Bernardin
Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Massimiliana Alajma
Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Bilo koje jelo koje ukljucuje svinjsku potrbušinu.
Gdje bi uvijek otišao na ručak u Hrvatskoj: Cap Aureo, Jeffrey kuha perfektno.
Koje ti je jelo „guilty pleasure“: Biftek Wellington
Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Sve volim probati, a na neka bi se volio i vratiti.
Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Veselje, smijeh i pogled u nebo
Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi mogu navući… zadovoljni gosti, jelo koje je pripremljeno na perfektan način i naravno zadovoljni team nakon jakog servisa.