Ime i prezime: Filip Horvat

U kuhinji ne možeš bez: Stelle

Namirnica koja ti ne može dosaditi: Riža

Što te može isprovocirati u poslu: Neurednost i neodgovornost

Bez čega ne ulaziš u kuhinju: Bez svježe namirnice

Tajna dobrog rižota je: U vrhunskoj riži

Pogreška u hrvatskim restoranima koju ne toleriraš: Nepoznavanje materije i brljavljenje u osnovnim stvarima. 

Kako najviše voliš pripremati jaja: Kuhati na 63 stupnja Celzijeva 

Michelinova zvjezdica, da ili ne: I da i ne.

Recept koji nam nikada nećeš otkriti: Ne postoji takav recept, svi recepti se dijele.

Gastronomski trend na koji odmahuješ rukom: Fermentacije

Da ne kuhaš, što bi radio: Nisam o tome nikad razmisljao.

Precijenjena namirnica: Foie gras

Nepravedno podcijenjen sastojak: Pačji želučeki

Da možeš ispraviti jednu pogrešku u karijeri, to bi bila: Mislim da ne bih ništa ispravljao; sve je onako kako je trebalo biti.

Kuharica koja ima počasno mjesto na tvojoj polici: Le Calandre, Massimiliano Alajmo

U tri riječi; što nedostaje hrvatskoj gastronomskoj sceni: Strpljenja, inovativnost i neodustajanja kad ne ide. 

Pivo ili vino: Karizma😎

Prvo jelo koje ti nije uspjelo: Bilo je to davno…

Riba ili meso: Meso i riba i povrće

Kakav gost te može izbaciti iz takta: Onaj koji je jeo u dva restorana i misli da je sve u životu probao.

Prvo jelo na koje si bio ponosan: Risotto od bifteka

Da možeš jedan dan kuhati bilo gdje, koje bi to bilo mjesto: Le Bernardin

Kojeg bi poznatog kuhara pozvao na ručak: Massimiliana Alajma

Jelo koje nikad nisi zavolio, a trudio si se: Bilo koje jelo koje ukljucuje svinjsku potrbušinu.

Gdje bi uvijek otišao na ručak u Hrvatskoj: Cap Aureo, Jeffrey kuha perfektno.

Koje ti je jelo „guilty pleasure“: Biftek Wellington

Jelo koje još uvijek nisi, a volio bi probati: Sve volim probati, a na neka bi se volio i vratiti.

Koju reakciju želiš izazvati svojim jelima kod gosta: Veselje, smijeh i pogled u nebo

Nastavi tri točkice: Osmijeh na lice mi mogu navući… zadovoljni gosti, jelo koje je pripremljeno na perfektan način i naravno zadovoljni team nakon jakog servisa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju