Trojica prijatelja Marko Dravinec, Antonio Matušan i Domagoj Vukić ponosni su vlasnici inovativnog koncepta koji se temelji na dostavi unaprijed gotovih i pripremljenih jela.

Začetnik ideje je Marko, vlasnik Malog Vrta, šarmantnog cateringa i restorančića zdrave hrane na Malešnici koji Zagrepčanima nudi razna veganska, vegetarijanska i mesna jela. Ideju dostave ready-to-eat jela predstavio je Antoniju, inače studentu Automatike na FER-u i Automation and Control Engineeringa na Politecnico di Milano, kojem se taj koncept odmah svidio te su ga, zajedno s Domagojem, studentom Brodostrojarstva na FSB-u s višegodišnjim poslovnim iskustvom, odmah počeli razrađivati. Markova ideja i iskustvo u kuhinji skupa s Antonijevom inženjerskom pozadinom i Domagojevom zaluđenošću zdravom prehranom i sportom dovela je do ove lijepe i inovativne gastronomske priče.

Njihovim klijentima na raspolaganju su četiri vrste menija: Protein+, Vege, Vegan, Fitness koji imaju rok trajanja od 15 dana, a spremni su za konzumaciju unutar 2 minute. U ponudi je 20 različitih obroka tjedno, a neka od njih su primjerice curry od slanutka s povrćem i kokosovim mlijekom, pirjana jasmin riža s timijanom i lešo povrće s glazurom od meda i senfa, kus-kus s graškom, medaljoni od mrkve i tikvica, džem od luka, pileći file mariniran curryem, aromatična riža s timijanom, lešo povrće na maslacu i piletina u umaku Tikka Masala s jasmin rižom i tikvicama.

U pripremi jela koriste se isključivo kvalitetne namirnice iz hrvatskih OPG-ova. Narudžbe se primaju do četvrtka u 13 sati (ili dok se ne popuni kapacitet) za dostavu u ponedjeljak, kada dolaze na adresu u termoizoliranim i ohlađenim kutijama.

Možete naručiti i dostavu zdravih sokova Možete naručiti i dostavu zdravih sokova (Foto: PR)

Najveći problem koji je ovim konceptom riješen jest vrijeme, štedi se i do 10 sati tjedno koje se inače gubi na pripremu hrane, kupovanje namirnica, pranje posuđa, ali i razmišljanje o tome što ćemo jesti danas. Zdravi obroci nude mogućnost odabira menija za cijeli dan, od doručka (granola i jogurt), ručka i večere, kao i male zdrave međuobroke te svježe cijeđene sokove od raznog voća i povrća.

„Zdravi obroci totalni su novitet na našem tržištu. Iskoristili smo tehnologiju koja je prije bila rezervirana za velike industrije da damo ljudima dodanu vrijednost u svakodnevnom životu. I nama je u početku vakuumiranje bilo čudo – tako jednostavno, a tako efikasno – koje smo morali iskoristiti. Premisa je jednostavna – dati ljudima da jedu svježu hranu (jer vakuumirana hrana ostaje gotovo kao svježa) svaki dan, a da ne troše puno vremena na razmišljanje, kupnju i pripremu.

Jednostavno otvoriš hladnjak, podgriješ jelo i – dobar tek. Iako relativno mladi, već imamo više od desetljeća iskustva u ugostiteljstvu vodeći uspješan catering-servis. Još smo od faksa bili gladni akcije, pa smo zato i pokrenuli svoj prvi posao dok smo još studirali. Cijeli nam se dan vrti oko hrane – kuhajući, eksperimentirajući, smišljajući nove ideje… Da, može se reći da smo opsjednuti hranom. Zato se i događa da često uvodimo novitete u ono što radimo“, izjavila su trojica mladih poduzetnika.

Zasad svoje zdrave obroke prodaju preko webshopa, a u planu im je i otvaranje prvog dućana u idućih mjesec dana, kao i dostava zdravih obroka u Rijeci, Splitu i Puli. Uz sve to, priželjkuju i širenje na inozemno tržište putem franšiza.

Što sve možete naručiti, provjerite na službenoj stranici Zdravih obroka.

Svakog tjedna odabrati možete 20 jela Svakog tjedna odabrati možete 20 jela (Foto: PR)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju