Galerija Zdravi obroci - 8 4 Svakog tjedna odabrati možete 20 jela 4 Zdravi obroci - 2 4 Možete naručiti i dostavu zdravih sokova 4

U trendu Tjestenina u umaku od vrhnja s piletinom Tjedni jelovnik 7 laganih i finih jela za svaki dan ovoga tjedna za koje vam ne treba puno vremena ni truda Luksuzno imanje u Sheffieldu, Massachusetts, SAD - 3 Uklopljen u okoliš Kuća je zakon, ali pogledajte bazen! Izgleda prirodno, no... Osijek Slavonski izlet Prije sam obišao Andaluziju, Maroko, Siciliju... Dojmovi mog prvog posjeta Osijeku, koji mi se praktični nalazi "na pragu"

Trojica prijatelja Marko Dravinec, Antonio Matušan i Domagoj Vukić ponosni su vlasnici inovativnog koncepta koji se temelji na dostavi unaprijed gotovih i pripremljenih jela.

Začetnik ideje je Marko, vlasnik Malog Vrta, šarmantnog cateringa i restorančića zdrave hrane na Malešnici koji Zagrepčanima nudi razna veganska, vegetarijanska i mesna jela. Ideju dostave ready-to-eat jela predstavio je Antoniju, inače studentu Automatike na FER-u i Automation and Control Engineeringa na Politecnico di Milano, kojem se taj koncept odmah svidio te su ga, zajedno s Domagojem, studentom Brodostrojarstva na FSB-u s višegodišnjim poslovnim iskustvom, odmah počeli razrađivati. Markova ideja i iskustvo u kuhinji skupa s Antonijevom inženjerskom pozadinom i Domagojevom zaluđenošću zdravom prehranom i sportom dovela je do ove lijepe i inovativne gastronomske priče.

Njihovim klijentima na raspolaganju su četiri vrste menija: Protein+, Vege, Vegan, Fitness koji imaju rok trajanja od 15 dana, a spremni su za konzumaciju unutar 2 minute. U ponudi je 20 različitih obroka tjedno, a neka od njih su primjerice curry od slanutka s povrćem i kokosovim mlijekom, pirjana jasmin riža s timijanom i lešo povrće s glazurom od meda i senfa, kus-kus s graškom, medaljoni od mrkve i tikvica, džem od luka, pileći file mariniran curryem, aromatična riža s timijanom, lešo povrće na maslacu i piletina u umaku Tikka Masala s jasmin rižom i tikvicama.

U pripremi jela koriste se isključivo kvalitetne namirnice iz hrvatskih OPG-ova. Narudžbe se primaju do četvrtka u 13 sati (ili dok se ne popuni kapacitet) za dostavu u ponedjeljak, kada dolaze na adresu u termoizoliranim i ohlađenim kutijama.

Možete naručiti i dostavu zdravih sokova Možete naručiti i dostavu zdravih sokova (Foto: PR)

Najveći problem koji je ovim konceptom riješen jest vrijeme, štedi se i do 10 sati tjedno koje se inače gubi na pripremu hrane, kupovanje namirnica, pranje posuđa, ali i razmišljanje o tome što ćemo jesti danas. Zdravi obroci nude mogućnost odabira menija za cijeli dan, od doručka (granola i jogurt), ručka i večere, kao i male zdrave međuobroke te svježe cijeđene sokove od raznog voća i povrća.

„Zdravi obroci totalni su novitet na našem tržištu. Iskoristili smo tehnologiju koja je prije bila rezervirana za velike industrije da damo ljudima dodanu vrijednost u svakodnevnom životu. I nama je u početku vakuumiranje bilo čudo – tako jednostavno, a tako efikasno – koje smo morali iskoristiti. Premisa je jednostavna – dati ljudima da jedu svježu hranu (jer vakuumirana hrana ostaje gotovo kao svježa) svaki dan, a da ne troše puno vremena na razmišljanje, kupnju i pripremu.

Jednostavno otvoriš hladnjak, podgriješ jelo i – dobar tek. Iako relativno mladi, već imamo više od desetljeća iskustva u ugostiteljstvu vodeći uspješan catering-servis. Još smo od faksa bili gladni akcije, pa smo zato i pokrenuli svoj prvi posao dok smo još studirali. Cijeli nam se dan vrti oko hrane – kuhajući, eksperimentirajući, smišljajući nove ideje… Da, može se reći da smo opsjednuti hranom. Zato se i događa da često uvodimo novitete u ono što radimo“, izjavila su trojica mladih poduzetnika.

Zasad svoje zdrave obroke prodaju preko webshopa, a u planu im je i otvaranje prvog dućana u idućih mjesec dana, kao i dostava zdravih obroka u Rijeci, Splitu i Puli. Uz sve to, priželjkuju i širenje na inozemno tržište putem franšiza.

Što sve možete naručiti, provjerite na službenoj stranici Zdravih obroka.

Svakog tjedna odabrati možete 20 jela Svakog tjedna odabrati možete 20 jela (Foto: PR)