Dijelimo s vama jednostavan recept kojim ćete razigrati pileća prsa, ali i radni tjedan. Panirana pileća prsa i pečena u pećnici – to smo već čuli i isprobali, ali zanimalo nas je kako će ispasti pileća prsa panirana komadićima prženog luka.

U trendu Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Orebić - 1 Baza iz snova Gradić na Pelješcu s fasadama boje sunca što diše ritmom prošlih vremena Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili"

Ukratko – ispala su sjajno! Fenomenalna je i kombinacija okusa, a ljubitelji hrskavog vjerojatno će posegnuti i za pokojim komadićem "poha" – i iz tuđeg tanjura, pa se čuvajte takvih.

Piletinu paniranu prženim lukom pripremit ćete za pečenje za svega 10-ak minuta, a dok se peče, imat ćete vremena smisliti i jednostavan prilog. Mi preporučujemo salatu, riži-biži, pire od krumpira ili – kad već imate zagrijanu pećnicu – pečeni krumpir ili batat.

Sastojci za hrskavu piletinu iz pećnice paniranu komadićima prženog luka:

  •  230 g suhog, zdrobljenog prženog luka
  • 1 veliko jaje, istučeno
  • 450 g pilećih prsa, bez kože i kostiju

Priprema hrskave piletine iz pećnice panirane komadićima prženog luka:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
  2. U plitku posudu istresite zdrobljeni prženi luk. U drugoj posudi razmutite jaje.
  3. Umočite piletinu u umućeno jaje, a zatim protisnite u zgnječeni luk. Istresite komadiće koji se nisu zalijepili i po potrebi ponovite postupak – u jaje pa u luk.
  4. Posložite paniranu piletinu na lim za pečenje.
  5. Pecite piletinu dok sredina ne postane bijela, oko 20 minuta.