Mislite da ste usavršili tehniku pečenja pileta u pećnici? Jamie Oliver na svojem YouTube kanalu redovito daje savjete za pripremu svakodnevnih jela, a ima nekoliko trikova i za pečenje ove klasike koja se tijekom vikenda često nalazi na jelovniku u hrvatskim kućanstvima.

Najvažniji savjet za pečenje pileta? Kupite organski uzgojenu pticu jer će ona imati dati najviše okusa.
Svježe pile zarežite do kosti na tri djela na predjelu batka kako biste mesu dopustili da se dobro ispeče s ostatkom ptice.

Ilustracija zapečenog krumpira s komoračem Hrana i piće Po receptu Jamieja Olivera: Tako dobar pečeni krumpir da vam uz njega ne treba ni meso

Pažljivo podvucite ruke ispod kože na predjelu prsa pa ovaj prostor napunite začinskom mješavinom sastavljenom od sitno nasjeckanog svježeg peršina, bosiljka i mažurana koje ste začinili sa solju i paprom te s nešto maslinova ulja.

Ispod kože stavite i nekoliko kriški maslaca koji će mesu dati slastan okus, ali i zaštititi prsa od presušivanja tijekom termičke obrade. U unutrašnjost pileta stavite zagrijani cijeli limun koji će podariti svježinu i dodatnu dubinu okusa vašem jelu.

Prije nego što stavite peći pile u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 Celzijeva stupnjeva na oko sat vremena, podvežite ga špagom. Kako to čini Jamie Oliver, pogledajte u njegovom YouTube videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju