"Uvijek se nadaš pobjedi, ali nikad ne znaš kakva će biti konkurencija. Iznimno sam ponosna na svoj uspjeh jer iza njega stoji jako puno truda i rada te svakodnevnih višemjesečnih priprema. Želim istaknuti i da mi je iskustvo rada u Valamaru pomoglo da dodatno usavršim svoje vještine, a posao mi, uz brojne druge benefite, pruža dobru ravnotežu poslovnog i privatnog života", izjavila je Valamarova slastičarka Dora Bolkovac, nova državna prvakinja u slastičarstvu.

Na Državnom prvenstvu, koje je u sklopu Dana hrvatskog kulinarstva održano u Poreču, najbolje su ocijenjeni deserti slastičarke Valamarove Centralne kuhinje.

"Izradom ukupno deset deserata te torte i skulpture na temu 'Četiri elementa: zrak, voda, vatra i zemlja' Dora je oduševila suce. Svaku vizualno besprijekornu slasticu pratio je i pripadajući element, i izgledom i okusom. Dora je na Državnom prvenstvu slastičarskim umijećem ispričala vrlo lijepu priču u kojoj se našla i pobjednička torta Istarski kažun, s istarskom kozom na vrhu.

Dora Bolkovac - 5 Dora Bolkovac - 5 (Foto: Valamar)

Oko torte izradila je i drvo masline, s maslinama od ganachea s maslinovim uljem, zatim smokve od smokvenjaka prelivene čokoladom te čokoladne amfore punjene karamelom od maslinova ulja. Cijelu je priču zaokružila skulptura "Žena od vučenog šećera i čokolade", koja predstavlja sva četiri spomenuta elementa i simbolizira harmoniju prirode i ljudske duhovnosti", kažu u Valamaru i dodaju kako je na Danima hrvatskog kulinarstva u Poreču nagrađen i Filip Klanfar, zaposlenik u porečkom hotelu Marea Suites, Valamar Collection, koji je osvojio srebrnu medalju u domaćem prvenstvu te dvije brončane medalje u internacionalnom dijelu natjecanja u kuharstvu.

"Ponosni smo na Doru i Filipa i njihov izuzetni uspjeh na ovogodišnjem Državnom prvenstvu. Njihov talent i kreativnost predstavljaju pravi primjer izvrsnosti koju promičemo u Valamaru. Posebno nam je drago jer su oboje naši bivši stipendisti, koji su nakon školovanja nastavili graditi uspješnu karijeru u Valamaru", izjavio je Dario Kinkela, direktor Odjela hrane i pića u Valamaru.

Valamar je ove godine podržao i rad Hrvatskog kuharskog saveza, što će omogućiti dolazak WORLDCHEFS sudaca, svjetski priznatih stručnjaka iz područja kulinarstva, na domaća kulinarska natjecanja, u cilju promocije hrvatske gastronomije i razvoja domaćih talenata u kuharstvu i slastičarstvu.

Pozivnica s juga Lijepe Naše: Upoznajte jedinstvenu falkušu, najpoznatiji hrvatski tradicijski brod u svijetu Ofalkono gajeta-falkuša od kolumbe do idra - 7 Ofalkono gajeta-falkuša od kolumbe do idra - 6 Ofalkono gajeta-falkuša od kolumbe do idra - 5 +13 Ofalkono gajeta-falkuša od kolumbe do idra - 4

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju