Čokolada i lješnjak savršeni su par, pa ne čudi što su glavni junaci brojnih deserata. Ni ove kuglice nisu u tome iznimka.

Kuglice se rade od samo pet sastojaka, a mogu ga napraviti i amateri u pripremi deserta. Potrebno je rastopiti čokoladu, zagrijati vrhnje, nasjeckati lješnjake na sitno, a potom sve sastojke pomiješati.

Najteži dio u pripremi je čekanje da se kuglice stvrdnu i budu spremne za posluživanje.

Sastojci:

  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 120 ml vrhnja za šlag
  • 100 g Nutelle
  • 50 g tostiranih lješnjaka
  • 30 g maslaca

Priprema:

  1. Natrgajte čokoladu na manje komade i rastopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici. U mikrovalnoj pećnici bit će vam dovoljno 60 sekundi da čokoladu otopite do kraja.
  2. Dobro promiješajte čokoladu i stavite sa strane.
  3. U lončiću zagrijte vrhnje za kuhanje.
  4. Prelijte zagrijano vrhnje preko čokolade i sve zajedno miješajte dok se sastojci ne sljube.
  5. Umiješajte u čokoladnu smjesu Nutellu i maslac sa sobne temperature.
  6. Dodajte i sitno nasjeckane lješnjake i sve dobro promiješajte.
  7. Dobivenu smjesu prekrijete plastičnom folijom i stavite u hladnjak da se stvrdne na oko pola sata.
  8. Ohlađenu smjesu oblikujte u male kuglice – upotrijebite oko jednu čajnu žličicu smjese za svaku kuglicu. Imajte na umu da će smjesa biti prilično ljepljiva, pa radite što je brže moguće.
  9. Kuglice stavite u hladnjak da se stvrdnu na još trideset minuta, a potom poslužite. Dobar tek!

Kako se počela konzumirati, gdje "raste" i zašto Kolumbu trebamo reći hvala? Sve što niste znali o čokoladi +0 Bijela čokolada s dodatkom vrhnja za kuhanje odličan je napitak za vruće ljetne dane

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju