Sastojci za cheesecake s Nutellom:

Za podlogu:
280 grama čokoladnih keksa
100 grama otopljenog maslaca

Za kremu:
560 grama kremastog sira
470 grama Nutelle
85 grama šećera u prahu
1 žlica kakaa
1 čajna žličica ekstrakta od vanilije

Za preljev:

200 grama Nutelle
80 grama slatkog vrhnja

Priprema:

1. Smrvite čokoladne kekse i pomiješajte ih s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu u okrugli kalup za torte promjera 20 centimetara.

2. Stavite podlogu u hladnjak na hlađenje dok pripremate kremu i preljev.

3. Mikserom izmiješajte kremasti sir sa šećerom. Glatkoj smjesi dodajte Nutellu, kakao i ekstrakt vanilije.

4. Smjesu cheesecakea stavite na podlogu torte i pustite da se sve zajedno stvrdne u hladnjaku barem dva sata prije stavljanja preljeva.

5. Na ohlađenu tortu od sira prelijte preljev koji ste napravili od Nutelle i lagano zagrijanog slatkog vrhnja. Dobar tek!

U YouTube videu kanala The Cooking Foodie pogledajte kako se priprema ova dekadentna torta od sira s Nutellom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju