Sastojci za podlogu:

  • 200 grama čajnih keksa po želji
  • 4 žlice rastopljenog maslaca
  • 3 žlice šećera
  • prstohvat soli


Sastojci za nadjev:

  • 650 grama sirnog namaza
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 400 ml kondenziranog mlijeka
  • 120 ml punomasnog kiselog vrhnja
  • 30 grama šećera u prahu
  • 4 velika jaja
  • 3 zrele banane
  • 1 žlica paste od vanilije

Slika nije dostupna Hrana i piće Cheesecake s kokosom: Recept za savršeni kolač koji nestaje u trenu s tanjura

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 Celzijeva stupnja. Papirom za pečenje obložite okrugli lim za pečenje torte.
  2. Usitnite kekse u prah i pomiješajte s maslacem, šećerom i malo soli. Prebacite smjesu u lim za pečenje i rukama dobro utisnite smjesu u rubove.
  3. Stavite peći u pećnicu na desetak minuta.
  4. Izvadite iz pećnice i ostavite da se podloga ohladi do kraja.
  5. U mikseru izmiksajte sirni namaz s komadićima zrele banane. Dodajte kondenzirano mlijeko, pastu od vanilije te jedno po jedno jaje dok ne dobijete svilenu jednoličnu smjesu. Pripazite kojom jačinom miksate da vam smjesa na bi špricala na sve strane.
  6. Smjesu prebacite na ohlađenu podlogu i stavite peći u pećnicu na 30 do 35 minuta. Potom isključite pećnicu, ali ostavite cheesecake u njoj. Drvenu kuhaču stavite u vrata pećnice da omogućite ulazak zraka u nju. Pustite kolač da se tako „odmori“ još pola sata.
  7. Izvadite kolač iz pećnice i ohladite ga do kraja – za to će vam biti potrebno otprilike četiri sata.
  8. Mikserom istucite vrhnje u šlag sa šećerom u prahu i kiselim vrhnjem. Smjesu prelijte preko ohlađenog cheesecakea i stavite u hladnjak da se stisne na oko sat vremena. Poslužite ohlađeno s komadićima svježih banana po želji. Dobar tek!
Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju